Simona Ionescu / Redactor Șef

Geanta microscopică a MSCHF s-a vândut cu prețul de 63.750 de dolari. E mai mică decât un bob de sare

Geanta microscopică a MSCHF s-a vândut cu prețul de 63.750 de dolari. E mai mică decât un bob de sare
O geantă microscopică mai mică decât un bob de sare a fost vândută la licitație pentru prețul de 63.750 de dolari. Pentru a vedea designul poșetei care măsoară 675x222x700 micrometri e nevoie de un microscop.

Cea mai mică geantă care a existat vreodată, geanta microscopică s-a vândut la licitație pentru suma de 63.750 de dolari. Simpatica poșetă e mai mică decât un bob de sare.

Geanta e atât de îngustă încât trece prin ochiul unui ac

„Geanta e suficient de îngustă pentru a trece prin ochiul unui ac, aceasta este o geantă atât de mică încât veți avea nevoie de un microscop pentru a o vedea”, a declarat colectivul de artă din spatele genții. Colectivul de artă MSCHF, cu sediul în Brooklyn, este cunoscut pentru modelele sale controversate. Acestea includ pantofi care conțin sânge uman, dar și adidași cu apă sfințită în tălpi, o apă de colonie care miroase a WD-40 și cizme de cauciuc roșii uriașe.

„Acesta este cuvântul final în miniaturizarea genții”

De data aceasta, colectivul a decis să ducă tendința genților de mână mici la extrem. „Există genți de mână mari, genți de mână normale și genți de mână mici, dar acesta este cuvântul final în miniaturizarea genții”, a declarat MSCHF într-o postare despre geantă. Geanta poartă marca designerului de genți de lux Louis Vuitton, dar nu are nicio legătură cu brandul.

A fost creată folosind o tehnologie de imprimare 3D

Cea mai mică geantă din lume trece prin ochiul unui ac. Sursă foto: www.bbc.com

Geanta este fabricată din rășină fotopolimerică și a fost creată folosind o tehnologie de imprimare 3D utilizată adesea pentru a realiza modele și structuri mecanice minuscule. În timp ce era creată, unele dintre micile mostre trimise pentru a fi analizate de brand erau atât de mici încât au fost pierdute de echipa MSCHF, relatează revista Smithsonian.

Dar pierderea obiectului ar trebui să fie mai puțin îngrijorătoare pentru proprietarul noii genți, deoarece un microscop cu afișaj digital a fost inclus în achiziție. Site-ul de licitații nu a enumerat prețul microscopului separat de cel al genții. Licitațiile pentru articol au început de la 15.000 de dolari.

„Suntem adepții școlii Cere iertare, nu permisiune”

Vorbind despre utilizarea mărcii Louis Vuitton pe geantă, directorul de creație al MSCHF, Kevin Wiesner, a declarat pentru New York Times la începutul acestei luni că grupul nu a cerut permisiunea mărcii pentru a o utiliza.

„Suntem adepții școlii Cere iertare, nu permisiune”, a specificat acesta. MSCHF a soluționat un proces cu Nike în 2021 cu privire la vânzarea de adidași modificați care conțin o picătură de sânge uman.

În ciuda dimensiunilor sale, geanta, devenit obiectul de artă de colecție, păstrează o mulțime de detalii vizibile doar la microscop, dezvăluind un design bazat pe geanta Tote OnTheGo de la Louis Vuitton.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre