Simona Ionescu / Redactor Șef

George Burcea, scuze după ce a luat-o razna. Vrea femei bătute cu mese și scaune. Deja a primit prima pedeapsă

George Burcea, scuze după ce a luat-o razna. Vrea femei bătute cu mese și scaune. Deja a primit prima pedeapsă
Fostul soț al Andreei Bălan este actor apreciat și îndrăgit. El este și implicat social în diverse cauze, cum ar fi drepturile femeilor.

Acum actorul George Burcea își cere scuze după ce a luat-o razna, iar totul are legătură cu romanul său. Acesta abordează tema violenței domestice. Doar că a sărit rău calul cu o replică ce, probabil, nici în glumă nu ar trebui spusă.

„Și nu ca instigare, dar fraților, dacă le place mai mult un bărbat care le bate decât unul care le ajută în casă, dați-le ce merită, bro!”, spune actorul George Burcea într-o filmare live pe Instagram. Pare nervos și repetă că „unele femei merită să fie bătute de bărbați”.

George Burcea a intrat în live supărat foc pe o femeie

Totul a pornit de la faptul că o femeie l-ar fi jignit pe motiv că îi place să gătească. Foc și pară, George Burcea a intrat în live să își spună oful.  Întreaga întâmplare a fost sesizată de activista Alina Dumitriu. Ea a făcut capturi video cu George Burcea. Și a anunțat, pe o rețea de socializare, că va depune o plângere penală pentru instigare la violență.

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani”, spune Geroge Burcea în filmarea sa live.  El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”:

„Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a spune George Burcea în live-ul, intitulat „Vă meritați soarta”.

Bestseller despre violența domestică din propria familie

Înregistrarea a fost ștearsă rapid de pe platformele sociale.  Declarațiile actorului sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât el a lansat, recent, un roman la editura Hyperliteratura ce abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, în care a pornit din cruda realitate a familiei sale. Cartea lui Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”, a fost publicată în octombrie și a devenit bestsellerul editurii.  Directorul editurii,  Andrei Ruse, a fost obligată să reacționeze la derapajul lui Burcea.

Prima pedeapsă. Burcea își riscă cariera de scriitor

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…). Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu.

Încerc din răsputeri să caut o explicație de vreun fel a faptului că era foarte obosit și nervos, deși astfel de declarații (publice!) nu au nicio scuză. Nu cred că am văzut un gest mai imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice”, spune Andrei Ruse, care urmează să aibă o discuție cu Burcea în urma căreia va decide și dacă va continua colaborarea cu el.

Burcea încearcă să dreagă Busuiocul

După ce s-a dat rău de tot în stambă, și a jignit, actorul George Burcea a conștientizat dimensiunea faptelor sale. El a șters live-ul și a făcut postări fluviu pe contul său de Instagram. A citat din roman, și și-a cerut scuze. Postarea cu scuzeler are trei file, în care actorul explică ce nu a vrut să facă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GEORGE BURCEA (@george_burcea)

Sursa foto: Instagram, Libertatea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre