Simona Ionescu / Redactor Șef

George Simion îi clădește destinul lui Mircea Diaconu. Ce planuri are pentru celebrul actor

George Simion îi clădește destinul lui Mircea Diaconu. Ce planuri are pentru celebrul actor
Viața lui Mircea Diaconu are toate șansele să se schimbe radical, pentru că George Simion i-a pus gând „rău” actorului.

Liderul AUR ar vrea ca vedeta să ocupe o poziție foarte importantă în stat, să candideze pentru funcția de președinte al României.

Mircea Diaconu a mai făcut o încercare și în anul 2019, iar acum este unul dintre cei pe care George Simion i-ar vrea pe scaunul de la Cotroceni. Politicianul a menționat că are o listă cu zece persoane care ar putea să-i ia locul lui Iohannis. Sursele spun că printre favoriți s-ar afla Claudiu Târziu, Cristian Terheş, Gheorghe Piperea. Dar și Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu, Andrei Marga.

În ceea ce privește propria candidatură la președinția României, George Simion a spus în trecut că nu-l interesează. Pe de altă parte însă, el a menționat că alegerea candidatului AUR la prezidențiale depinde de profilul contracandidaților și va ava loc după alegerile europarlamentare.

Mircea Diaconu ar putea candida pentru scaunul președintelui

„Nu vrem să fim o unealta în mâna PSD-ului care să se folosească de noi”

”Candidatul AUR pentru alegerile prezidenţiale va fi anunţat imediat după ce se termină alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 pentru a vedea dacă avem sprijinul populaţiei pentru a da viitorul preşedinte al României. Nu vrem să fim o unealta în mâna PSD-ului care să se folosească de noi doar pentru a repeta scenariul Iliescu-Vadim din 2000. Cred că de data asta românii nu îl vor mai vota pe Iliescu. Cred că românii s-au trezit”, a spus George Simion.

AUR va da candidatul în turul doi de alegeri

Mai mult, Simion crede că sondajele arată că partidul pe care îl conduce va da candidatul în turul doi al alegerilor. Potrivit acestuia, toate scenariile, toate sondajele arată în momentul acesta că AUR va da candidatul în turul doi de alegeri.

”O să vedem dacă vor candida preşedinţii de partid sau candidează nişte candidaţi serviţi cum ar fi Mircea Geoană sau doamna Kovesi şi în funcţie de asta vom face şi noi următoarele mişcări politice. (…) Dacă va candida Kovesi, poate alegem pe cineva din justiţia reală (…) un expert în drept”, a mai spus liderul AUR.

Legat de nominalizarea sa, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop a declarat că nu este interesat de o candidatură din partea niciunei formațiuni politice. Nu la fel de tranșant a fost actorul Mircea Diaconu care, intrebat de Antena 3 dacă va candida la prezidențiale pentru AUR, a spus doar că a reținut că AUR va face propuneri după alegerile europarlamentare și că doar din acel moment poate discuta cu liderii partidului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre