Simona Ionescu / Redactor Șef

George Simion le-a spus americanilor lui Trump vrute și nevrute. Dezvăluiri despre dialogul cu presa

George Simion le-a spus americanilor lui Trump vrute și nevrute. Dezvăluiri despre dialogul cu presa
George Simion a fost la Washington și le-a spus americanilor lui Trump vrute și nevrute, în cadrul celei mai mari conferințe a liderilor conservatori din lume. Președintele AUR a discutat pe marginea mai multor subiecte cu presa de peste ocean.

În cursul săptămânii trecute, liderii AUR s-au aflat la Washington D.C., în Statele Unite, pentru a participa la cea mai mare conferință a liderilor conservatori din întreaga lume – CPAC / The Conservative Political Action Conference. George Simion nu a fost singur la Washington, ci însoțit de Gheorghe Piperea și Cristian Terheș. În discuțiile cu jurnaliștii de peste ocean, Simion a spus… vrute și nevrute. 

Înainte de plecare, cei trei și-au anunțat itinerariul pe rețelele sociale: „În urmatoarele 3 zile voi fi în Washington DC ca invitat la cea mai mare conferință republicană: CPAC / The Conservative Political Action Conference”, transmitea Simion la momentul respectiv. 

George Simion, dezvăluiri despre democrație, cenzură, Soroș și Iohannis

George Simion a stat de vorbă cu presa
Foto: Aktual24.ro

În discuțiile cu jurnaliștii pro-Trump prezenți la conferință, liderul AUR nu s-a ferit să discute pe marginea mai multor subiecte controversate. Simion a explicat că luptă pentru țara sa, ba chiar a transmis jurnaliștilor că atât el cât și partidul său se află pe primul loc în sondaje, dar și în preferințele românilor. 

Nemulțumit de ocupantul scaunul de la Cotroceni, George Simion nu s-a sfiit deloc nici la adresa președintelui Iohannis: „De fapt avem un președinte german, dacă vă vine să credeți. Suntem o colonie a Germaniei… Sunt doar niște marionete a fundațiilor Soroș, a companiilor transnaționale, a Comisiei Europene ”, a declarat acesta, citat de publicația Aktual24.ro

„Eu sunt cel mai antirus lider politic din România”

Politicianul a sublinit că nu este prorus, așa cum s-a tot spus.
Foto: Aktual24.ro

Președintele AUR a ținut, de asemenea, să clarifice faptul că politica sa este una anti-rusă, deși unele voci susțin contrariul: „Eu sunt cel mai anti-rus lider politic din România, dar ei spun că sunt pro-rus”.

Mai mult decât atât, George Simion a afirmat că luptă pentru democrație, dar și că în România nu ar mai exista alegeri democratice și nici liberă exprimare. 

Iohannis, direct vizat
Foto: Aktual24.ro

Denaturarea realității a mers atât de departe încât una dintre jurnaliste i-a făcut un portret fantasmagoric lui George Simion, conform sursei citate. Potrivit americancei, liderul AUR ar fi făcut chiar și închisoare pentru convingerile sale: „Ați condus mitinguri masive, ați fost arestat de multe ori, ba chiar ați fost și la închisoare”, a spus jurnalista. În acel moment, politicianul a dat din cap aprobator: „Eu promovez adevărul. (…) Ne luptăm cu cenzura in România”, a replicat liderul AUR, spre surprinderea conaționalilor săi.

S-a întors în România fără poză cu Trump 

Liderul AUR s-a lăudat că este în topul preferințelor românilor
Foto: Aktual24.ro

În ciuda faptului că pe 24 februarie fostul președinte Donald Trump a fost și el la aceeași conferință, liderul AUR și însoțitorii săi nu au reușit să se pozeze alături de el. 

După întoarcerea în România, George Simion a organizat o manifestație în cartierul Aviatorilor, în fața unei vile despre care publicația Recorder a scris că ar urma să devină locuința de protocol a președintelui Iohannis. Administrația Prezidențială a transmis însă că nu s-a făcut nicio solicitare de locuință pentru Klaus Iohannis. Casa în cauză ar fi fost renovată de RAPPS cu 7 milioane de euro, bani publici, dar nu există încă nicio confirmare cu privire la sumă, iar Regia păstrează tăcere. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre