Simona Ionescu / Redactor Șef

George Simion și Ilinca au ținut cont de tradițiile de nuntă. S-a rupt turta miresei, iar politicianul a fost bărbierit cu toporișca

George Simion și Ilinca au ținut cont de tradițiile de nuntă. S-a rupt turta miresei, iar politicianul a fost bărbierit cu toporișca
Tradițiile de nuntă sunt foarte importante pentru George Simion și Ilinca, care au vrut să respecte tot ce au lăsat bătrânii întru eternitate.

George și Ilinca sunt mai fericiți ca niciodată și au vrut să facă tot ce spune tradiția, pentru a porni cu dreptul în viață.

George Simion și Ilinca au ținut cont de tradițiile de nuntă. S-a rupt turta miresei, iar politicianul a fost bărbierit cu toporișca

Liderul AUR și iubita sa, Ilinca, s-au cununat civil vineri, 26 august 2022, iar cel care a oficiat căsătoria mult așteptată a fost primarul comunei Măciuca din județul Vâlcea, Măgurel Mărcoianu. Cei doi s-au pregătit așa cum trebuie pentru cununia religioasă și au ținut cont de tradiții.

Astfel că, după ce a fost îmbrăcată mireasa, a venit și momentul în care să fie ruptă turta. Așa cum spune tradiția, mirii, nașii și nuntașii au fost acompaniați de lăutari, iar Ilinca așezată pe un scaun cu fața spre răsărit. S-a făcut semnul crucii pe turta împletită, apoi a fost ruptă în patru bucăți deasupra capului miresei și împărțită mirilor și nuntașilor. Acest obicei este unul aducător de noroc pentru miri, simbolizând binecuvântarea pe care o primesc din partea nașilor.

George Simion a dovedit în fața tuturor că este un bărbat care va avea grijă de familia sa

La rândul său, politicianul s-a lăsat bărbierit cu toporișca de unul dintre prieteni, cavaler de onoare. George a ținut sub scaun banii care urmează să-i primească cel care duce la îndeplinire acest obicei și a avut grijă ca nimeni să nu intre în posesia acestora.

Astfel, spune tradiția, mirele a dovedit tuturor că e în stare să aibă grijă de familia sa, fiind un bărbat matur. Ulterior, liderul AUR, așteptat în fața casei de o mulțime de oameni, a fost condus la mireasa sa. După ce a intrat în casă, el a căutat-o din cameră în cameră până când și-a găsit perechea.

Cei doi s-au pus în genunchi în fața părinților și a nașilor, urmând tradiția „iertăciunii”. George Simion a postat, pe Facebook, întregul film al tradițiilor de nuntă: „Am avut o mare bucurie să descoperim obiceiurile de nuntă la români, unele uitate. Vi le împărtășim”.

VIDEO:

Fără tort la nuntă

Dacă mâncare va fi din plin, George și Ilinca nu vor avea tort la nuntă. Politicianul crede că nu ar fi fost posibil să se creeze un tort pentru 10.000 de persoane, pentru că s-ar fi creat divergențe. ”Va fi cel mai mare ceaun de până acum. Avem mămăliguță cu brânză și mămăliguță cu sarmale și grătare.

Tort era imposibil să fac pentru 10.000 de oameni că după aia apăreau divergente. Așa că avem mere de la Voinești, din Dâmbovița și de la Rădășeni din Fălticeni și avem pepeni de la Amara, din Ialomița”, a declarat George Simion, la Antena 3.

Sursă foto: facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre