Simona Ionescu / Redactor Șef

Gheorghe Dincă, condamnat definitiv. Statul vinde Casa Ororilor din Caracal, acolo unde au fost sechestrate două fete

Gheorghe Dincă, condamnat definitiv. Statul vinde Casa Ororilor din Caracal, acolo unde au fost sechestrate două fete
La sfârșitul lui septembrie 2022, Gheorghe Dincă a fost condamnat pentru prima oară la 30 de ani de închisoare. Azi, s-a dat sentința definitivă: tot 30 de ani după gratii.

Curtea de Apel Craiova a dat sentinţă definitivă azi, 30 mai 2023, în dosarul în care Gheorghe Dincă, de 70 de ani, din Caracal, a fost acuzat de uciderea a două adolescente. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa stabilită de Tribunalul Olt, anul trecut. Al doilea inculpat din dosar, considerat complicele lui Dincă, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol.

În fața instanțelor, Gheorghe Dincă a cerut să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut mereu în sala de judecată că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens la dosar. Nici familiile victimelor nu cred că Dincă le-a ucis și speră să mai fie în viață. Cu toate acestea, s-a pus punct final acestui controversat dosar.

Dincă nu are cum să despăgubească familiile

Se menține, însă aceeași problemă a despăgubirilor. Monstrul din Caracal, condamnat pentru sechestrarea, violarea și uciderea celor două minore Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, nu are bani să despăgubească familiile victimelor.

În acest caz controversat, unde lucrurile nu sunt clare privind dispariția celor două fete, a apărut acest avantaj pentru Dincă: NU va avea bani să plătească despăgubirile stabilite de judecătorii de la Tribunalul Olt pentru familiile victimelor.

Instanța de la Tribunalul Craiova a decis că inculpatul Gheorghe Dincă trebuie să plătească familiilor daune morale în sumă de 700.000 de euro, plus cheltuieli de judecată. Pentru aceasta, au fost inventariate bunurile lui Gheorghe Dincă și statul va trebui să vândă tot, ca banii obținuți să fie dați familiilor Alexandrei și Luizei. Niciodată, însă, condamnatul nu va putea să achite despăgubiri de 700.000 de euro. Probabil că aceeași sumă pentru despăgubiri a fost menținută și azi, de Curtea de Apel Craiova.

Primii bani strânși după vânzarea bunurilor lui Gheorghe Dincă

După ce a fost vândută aproape toată averea lui Dincă la licitație, autoritățile au strâns câteva mii de euro.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, autoritățile au strâns, până în prezent, 20.763 de lei, din conturile lui Dincă și din vânzarea următoarelor bunuri:

– Cantitatea de material feros aflată în curtea locuinței inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv cantitatea faptică de 29.130 kg, incluzând şi autoturism marca Ford înmatriculat OT 02 EBZ, nefuncțional, cu suma de 15.584,55 lei;

– Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat OT 05 SGD, an fabricație 1998, cu suma de 2461 lei;

– Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat BH 16 TDR, an fabricație 1996, cu suma de 1.111 lei.

Casa Ororilor va fi scoasă la licitație

Casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, în care au fost sechestrate și ucise două adolescente

Autoritățile speră că vor valorifica pentru o sumă mai mare locuința și terenul lui Dincă. Casa Ororilor va fi scoasă la licitație și e posibil ca o persoană cu bani să-și dorească acel loc pentru celebritatea pe care a căpătat-o aceasta prin faptele Monstrului din Caracal: sechestrarea victimelor, urmată de viol și omor, apoi de incinerarea trupurilor într-un butoi amplasat în curte.

În decizia Tribunalului Olt se găsește inventariată averea lui Gheorghe Dincă ce va urma să fie scoasă la licitație, după această decizie definitivă a Curții de Apel Craiova.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre