Simona Ionescu / Redactor Șef

Gică Hagi, probleme cu hotelul Iaki de la mare

Gică Hagi, probleme cu hotelul Iaki de la mare
Treburile nu merg prea bine în turism din cauza pandemiei. Hotelul lui Gică Hagi din Mamaia nu prea are clienți, dar afacerea a început să meargă prost de acum 2-3 ani.

Surse din presa locală și din domeniul HORECA ne-au spus că afacerea de la hotelul Iaki a lui Gică Hagi nu prea merge de ceva timp. Elegantul hotel, cu multe camere, cu terasă și piscină în interior nu prea mai are clienți ca odinioară, chiar dacă Regele Hagi a mai avut și mai are contracte cu loturi sportive. Acum, cu coronavirusul, lucrurile stau și mai prost.

Afacerea lui Hagi, dar și a altor hotelieri din Mamaia-veche, au început să sufere după ce în partea de nord a stațiunii, spre Năvodari, s-au dezvoltat complexuri rezidențiale și hoteluri noi, de 4-5 stele. Cluburile de pe plajă au atras și ele clienții spre nord.

Sursele noastre spun că au existat zvonuri că Hagi vrea să vândă Iaki, dar că nu a găsit client pentru pretențiile lui. Acum, însă, Giovani Becali, invitat la o emisiune la ProSport Live, a povestit despre o altă perioadă în care Gică Hagi era pe punctul de a rămâne fără hotel.

„Hagi a jucat și s-a antrenat ca niciodată între 30 și 36 de ani. A văzut că asta e meseria care îi poate aduce banii ca să facă ce visa, adică un club de fotbal. Până la 30 de ani nu avea banii pentru a face un club de fotbal. A riscat foarte mult și a avut o teamă!

Hagi era decis și a fost aproape să vândă hotelul pe 12-15 milioane de euro ca să bage banii în infrastructură, în această aventură! Și avea doi copii, soție, avea o responsabilitate pentru familie. A avut un curaj cutremurător. Nu am crezut niciodată…

Îi ziceam că are stadionul Farul, dar a vrut stadionul lui, parcela lui. Și s-a dus la Ovidiu. Hagi, când era la Brescia și câștiga 1 milion de dolari, zicea «Să iau Farul, să fac…». Avea de gând să facă asta, dar Farul i-a întors spatele. El a luat taurul de coarne și a făcut ce a făcut azi”, a declarat Ioan Giovani Becali la Prosport Live.

Azi, Hagi are Academia de Fotbal și clubul Viitorul, două investiții de valoare sportivă, iar Farul îl are manager pe Ciprian Marica. Cei doi foști fotbaliști sunt concurenți și în domeniul hotelier, Hagi cu Iaki, iar Marica are Caelia – unde are un restaurant în complexul rezidențial cu același nume. Complexul cu apartamente luxoase se află chiar lângă hotelul lui Hagi și aparține lui Viorel Păunescu, cândva tot cu tangențe în lumea fotbalului.

Ce înseamnă vlogging-ul. Cel mai mare vlogger din lume are 43 de milioane de fani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre