Simona Ionescu / Redactor Șef

Gigi Hadid rupe tăcerea cu privire la atacurile Hamas. Ce mesaj le-a transmis evreilor fotomodelul palestinian

Gigi Hadid rupe tăcerea cu privire la atacurile Hamas. Ce mesaj le-a transmis evreilor fotomodelul palestinian
Gigi Hadid a povestit pe contul de socializare despre atacurile Hamas asupra Israelului, soldate cu peste 1.600 de morți israelieni și palestinieni.

Supermodelul Gigi Hadid în vârstă de 28 de ani, al cărui tată, Mohamed, în vârstă de 74 de ani, este de origine palestiniană, a postat pe Instagram un mesaj în care a condamnat „terorizarea oamenilor nevinovați” în cadrul mișcării „Palestina liberă” și a trimis dragoste și sprijin prietenilor ei palestinieni și evrei. Sora lui Gigi, Bella, care este o militantă pro-Palestina, încă nu a comentat public atacurile care au ucis atâtea persoane.

Mesajul lui Gigi Hadid pentru evrei și palestinieni

„În timp ce am speranțe și vise pentru palestinieni, niciunul dintre ele nu include vătămarea unei persoane evreiești”

„Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați de această tragedie nejustificabilă și către fiecare zi în care vieți nevinovate sunt luate de acest conflict – dintre care prea mulți sunt copii. Am o empatie profundă și o durere de inimă pentru lupta palestiniană și viața sub ocupație, este o responsabilitate pe care o port zilnic. Simt, de asemenea, o responsabilitate față de prietenii mei evrei de a clarifica, așa cum am mai făcut-o și înainte. În timp ce am speranțe și vise pentru palestinieni, niciunul dintre ele nu include vătămarea unei persoane evreiești.

Gigi Hadid, alături de sora sa și tatăl său. Sursă foto: Daily Mail

„Dacă suferiți, împărtășesc astăzi condoleanțele mele cu cei dragi, atât palestinieni, cât și evrei”

`Terorizarea unor oameni nevinovați nu este în concordanță cu & nu face niciun bine mișcării Palestina liberă. Ideea că face bine a alimentat un ciclu dureros, de zeci de ani, de represalii înainte și înapoi (în care niciun civil nevinovat, palestinian sau israelian, nu merită să fie victimă) și ajută la perpetuarea ideii false că a fi pro-Palestina = antisemit.

Dacă suferiți, așa cum împărtășesc astăzi condoleanțele mele cu cei dragi, atât palestinieni, cât și evrei, vă trimit dragostea și puterea mea – oricine și oriunde v-ați afla. Există o mulțime de sentimente complexe, personale și valide, dar fiecare om merită drepturi de bază, tratament și securitate; indiferent de naționalitate, religie, etnie sau locul în care s-a născut. Știu că vorbele mele nu vor fi niciodată suficiente sau nu vor vindeca rănile profunde ale atâtor oameni, dar mă rog pentru siguranța vieților nevinovate, întotdeauna”, a fost mesajul lui Gigi.

În martie 2022, Hadid a fost criticată pentru că a comparat invazia rusă din Ucraina cu conflictul israeliano-palestinian într-o postare pe Instagram

„Pentru mine, nu este vorba despre religie sau despre unul împotriva celuilalt, este vorba despre lăcomie”

În mai 2021, Bella și Gigi au stârnit o furtună de foc din cauza unei postări pe Instagram în care au spus că Israelul nu este o țară, ci mai degrabă un pământ colonizat. Bella a publicat seria de caricaturi care numesc Israelul „ocupant” și palestinienii „oprimați”, iar Gigi a dat apoi like postării.

Postările surorilor Hadid au venit atunci în contextul în care Israelul a continuat o ofensivă militară feroce în Fâșia Gaza, ucigând până la 11 înalți responsabili militari ai teroriștilor Hamas, ca represalii la artileria și mortierele lansate în Israel din zonele palestiniene.

În 2018, Gigi a declarat pe Twitter: „Am mai spus-o înainte și o voi spune din nou. Pentru mine, nu este vorba despre religie sau despre unul împotriva celuilalt, este vorba despre lăcomie. Intenția mea nu este niciodată de a separa și mai mult grupurile în ură. Nu sunt împotriva nimănui. Sunt doar pro-coexistență’”, folosind hashtag-urile „Free Palestine”, „Free Gaza” și „Coexist”, cu un emoji cu semnul păcii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre