Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoși americane cu ciocolată. Rețetă delicioasă!

Gogoși americane cu ciocolată. Rețetă delicioasă!
Gogoșile sunt cu siguranță un desert îndrăgit de gurmanzi. Celebrele gogoși americane apar adesea în filmele polițiste.

Gogoșile americane pot fi atât prăjite în ulei cât și coapte în cuptor. Ambele variante sunt delicioase! 

Ingrediente gogoși americane cu ciocolată (pentru 60 bucăți)

Pentru gogoși aveți nevoie de: 800 gr făină, 300 ml lapte, 2 ouă, 100 gr zahăr, 100 gr unt topit, 1 linguriță extract de vanilie, 25 gr drojdie proaspătă.

Pentru glazura de ciocolată neagră aveți nevoie de: 300 gr ciocolată neagră, 100 gr smântână dulce pentru frișcă.

Pentru glazură de ciocolată albă aveți nevoie de: 200 gr ciocolată albă, 50 gr smântână dulce pentru frișcă, opțional coloranți alimentari.

Pentru decor aveți nevoie de: bombonele, decorațiuni de ciocolată, zahăr cristalizat, 50 gr ciocolată albă topită.

Mod de preparare compoziție gogoși americane cu ciocolată

Frecăm drojdia cu două linguri de zahăr până se lichefiază. Adăugăm câteva linguri lapte și o lingură de făină. Amestecăm până obținem o compoziție ca o smântână. Lăsăm să dospească până își dublează volumul. 

Punem făina într-un vas, facem o adâncitură în mijloc și adăugăm drojdia, laptele călduț în care am topit zahărul, ouăle bătute ușor și extractul de vanilie. Începem să framantam și adăugăm untul topit. Vom obține un aluat compact care nu se lipește de mâini pe care îl vom lasă la dospit până își dublează volumul.

Cantitatea de făină poate varia ușor în funcție de gradul de absorbție a acesteia și de cât de mari sunt ouăle, așadar este recomandat să puneți inițial cu cca 100 gr făină mai puțin și la final dacă mai este nevoie să mai adăugați.

Puteți prepara acest aluat și la mașina de pâine, caz în care veți înlocui cele 25 gr drojdie uscată cu 7 gr de drojdie uscată. Ingredientele le veți pune în mașină în ordinea prevăzută în cartea mașinii, de regulă mai întâi cele umede apoi cele uscate.

Cum se modelează gogoșile americane

Când aluatul a dospit, îl răsturnăm pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm ușor că să obținem o bilă compactă. Întindem aluatul într-o foaie nu foarte groasă. Cu ajutorul unui pahar decupăm cercuri din aluat.

Cu un decupator de fursecuri vom decupa câte un cerculeț mic în mijlocul fiecărui cerc mare obținând astfel niște inele din aluat. Există în comerț forme speciale pentru decupat aceste gogoși. La final am obținut 60 de inelușe nu foarte mari. Dacă le faceți mai mari va vor ieși în jur de 40 bucăți.

Se lasă la dospit pentru circa 30 minute. Prăjim gogoșile pe ambele părți în baie de ulei, bine încins. Dacă doriți puteți să coaceti gogoșile la cuptor, însă va trebui să le ungeți cu ulei pe toată suprafața în prealabil. Apoi le scoatem într-o sită, ca să eliminăm surplusul de ulei.

Mod de preparare decor gogoși americane cu ciocolată

Se pune smântâna lichidă împreună cu ciocolata într-un vas, la foc mic. Se amestecă până se omogenizează compoziția și ciocolata este perfect topită. Dacă doriți, adăugați și coloranți. Însă, aveți grijă, nu orice coloranți sunt compatibili cu ciocolata!

Punem compoziția într-un vas mare și scufundăm fiecare gogoașă în ciocolată (cu partea de deasupra). Se aranjează apoi pe un platou.

Cât glazura nu este încă topită, presăram bombonelele sau decorațiunile din ciocolată. Dacă aveți copii cu siguranță vor fi foarte încântați să va ajute atât la operațiunea de glazurare, dar, mai ales la cea de decorare! Lăsăm să se întărească glazura, apoi sunt gata de servit!

Sursă: caietulcuretete.com

De ce unele mame nu se îndrăgostesc de bebelușii lor imediat. Depresia postnatală

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre