Simona Ionescu / Redactor Șef

Gucci face o donație uriașă către UNICEF, în lupta împotriva COVID-19

Gucci face o donație uriașă către UNICEF, în lupta împotriva COVID-19
După ce au donat două milioane de euro (2.427.900 de dolari) pentru lupta împotriva COVID-19 în martie, Gucci întinde din nou o mână de ajutor în plină pandemie.

Brandul de lux a anunțat că va acorda 500.000 de dolari către UNICEF pentru a ajuta la distribuția globală a unui vaccin anti COVID-19, odată ce va fi aprobat. De asemenea, Gucci va aloca până la 100.000 de dolari din fondurile strânse în timpul „provocării sale de 21 de zile” – o inițiativă care se desfășoară până pe 26 decembrie, care solicită comunității Gucci să contribuie cu donații prin intermediul platformei online a companiei.

Cum se vor distribui vaccinurile anti-covid

Cu mai multe vaccinuri acum în curs de examinare la FDA, atenția s-a deplasat asupra modului în care un vaccin aprobat ar putea fi distribuit pe tot teritoriul statului – dar efortul necesar pentru a atinge imunitatea va fi și mai greu la scară globală. 

„UNICEF lucrează la aprovizionarea globală echitabilă și distribuția unui vaccin anti COVID-19 sigur atunci când va fi disponibil”, a explicat într-un comunicat Michael J. Nyenhuis, președintele și CEO-ul UNICEF SUA.

Acum, cand un vaccin COVID-19 pare a fi gata de utilizare, adevarata provocare este sa se asigure ca acesta este procurat si distribuit in mod echitabil. 

„Nimeni nu este cu adevărat liber dacă nu suntem cu toții liberi: acest lucru include și faptul că nu suntem bolnavi. Aceasta este o bătălie globală, un efort global, iar angajamentul trebuie să fie și global”, a declarat Marco Bizzarri, președintele și CEO-ul Gucci, într-un comunicat.

Gucci nu a fost singur printre casele de lux când a contribuit la eforturile în lupta cu coronavirus în primăvară – mulți s-au angajat să producă măști de protecție, pe lângă donarea de sume mari – și este foarte posibil ca unele dintre aceleași mărci să contribuie, de asemenea, la acest efort de distribuire a vaccinului.

Cum arată și cu ce se ocupă mama lui Elon Musk la 72 de ani. E de-a dreptul uimitoare!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre