Simona Ionescu / Redactor Șef

Harvey Weinstein a ieșit din închisoare cu ambulanța. Justiția, înlocuită de dreptatea divină?

Harvey Weinstein a ieșit din închisoare cu ambulanța. Justiția, înlocuită de dreptatea divină?
După ce recent una dintre condamnările pentru viol ale fostului producător Harvey Weinstein a fost anulată, acum acesta a fost transportat de urgență la spital. Și conform surselor din presa americană, are nevoie de monitorizare atentă.

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea lui Harvey Weinstein pentru viol, mogulul cinematografiei ispășea o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale grave. El va rămâne însă închis pentru că este condamnat și în Los Angeles pentru un alt viol.

Totodată, bucuria lui Harvey Weinstein s-a terminat repede: acesta a fost transportat de urgență la spital. Sâmbătă, 27 aprilie, fostul producător de la Hollywood, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat la Spitalul Bellevue din New York pentru „o serie de teste”, au confirmat avocatul său, Arthur Aidala, și publicistul său, Juda Engelmayer. 

Problemele de sănătate ar fi apărut în timpul unui transfer

Weinstein a fost adus acolo de la închisoarea Rikers Island, unde era în custodie. Condamnările acestuia din 2020 în New York pentru viol și agresiune sexuală au fost anulate pe 25 aprilie. Weinstein a fost spitalizat după ce problemele sale de sănătate au fost „declanșate” în timp ce era transferat, potrivit lui Engelmayer.

Weinstein ar avea probleme grave de sănătate, astfel că a fost transportat la spital

„Mutarea a declanșat unele dintre problemele de sănătate care necesitau monitorizare mai atentă,” a spus Engelmayer, adăugând că transferul lui Weinstein la spital „este în conformitate cu custodia sa anterioară.”

Avocatul lui Harvey Weinstein spune că acesta este într-o stare fizică groaznică 

Avocatul Aidala a declarat că „l-au examinat și l-au trimis la Bellevue. Se pare că are nevoie de mult ajutor, fizic vorbind. Are o mulțime de probleme. I se fac tot felul de teste. Din punct de vedere al sănătății, e oarecum un dezastru.”

Weinstein se va întoarce la Rikers după ce își va fi terminat testele medicale, a spus avocatul său. Spitalizarea sa vine în contextul în care trebuie să se prezinte la Curtea Supremă din Manhattan pe 1 mai.

Decizia de anulare a condamnării, contestată de opinia publică 

Weinstein a devenit imaginea mișcării #MeToo după ce zeci de femei au ieșit la rampă, dezvăluind un șir lung de abuzuri sexuale. Decizia de anulare a condamnării a fost descrisă ca fiind „profund nedreaptă” de către acuzatoarele lui. Instanța de apel a stabilit că judecătorul a făcut o greșeală permițând femeilor care nu făceau parte din caz să depună mărturie.

Harvey Weinstein rebuie să se prezinte la Curtea Supremă din Manhattan pe 1 mai.

„Este un abuz de discreție judiciară să se permită acuzații neverificate care nu sunt decât un comportament ce distruge caracterul unui acuzat. Dar care nu aruncă nicio lumină asupra credibilității acestuia în legătură cu acuzațiile penale formulate împotriva sa”, se arată în decizie.

Publicul a comentat îndelung actuala stare de sănătate a mogulului și nu puțini sunt cei care consideră că actul de justiție care ar fi trebuit să-l trimită ani grei după gratii a fost înlocuit de dreptatea divină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre