Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina Spaniei a fost transportată de urgență la spital. Toate angajamentele regale au fost anulate

Regina Spaniei a fost transportată de urgență la spital. Toate angajamentele regale au fost anulate
Regina Spaniei, Sofia, a fost internată de urgență la un spital din Madrid.

Regina Spaniei a ajuns la spital după ce a făcut o infecție urinară. Într-un comunicat, Casa Regală spaniolă a precizat că Regina Sofia se recuperează după această boală, dar va rămâne peste noapte sub observație.

Suverana trebuia să viziteze o bancă de alimente din Huesca pe 12 aprilie, dar a fost nevoită să anuleze angajamentul pentru a se concentra pe recuperarea sa. Soțul reginei Sofia, regele Juan Carlos, primește, de asemenea, tratament la Madrid, la Clinica Internațională Ruber.

Regele Felipe a fost fotografiat miercuri în vizită la mama sa

Mama regelui Felipe al VI-lea s-a întors recent dintr-o vacanță petrecută în Mallorca în vacanța de Paște. Regele Felipe și-a îndeplinit angajamentele în timp ce se aflau veștile despre starea de sănătate a mamei sale, ținând o audiență militară la Palatul Regal din Madrid. Regina Sofia a menținut un stil de viață sănătos și un număr activ de angajamente regale în ultimii ani.

Regele Felipe a fost fotografiat miercuri în vizită la mama sa la Clinica Ruber, dar nu a fost confirmat dacă surorile sale, Elena și Cristina, au fost în vizită. În iunie 2014, Juan Carlos a abdicat în favoarea fiului său și a Letiziei, iar aceștia au devenit regele și regina Spaniei.

Cine este regina Sofia

Regina Spaniei a fost internată în spital

Regina Sofía s-a născut la 2 noiembrie 1938, la Atena, Grecia, sub numele de Prințesa Sophia Margarita Victoria Frederika a Greciei și Danemarcei. Primii săi ani de viață au fost petrecuți în Egipt și Africa de Sud, în timp ce familia regală greacă fugea din țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sofía l-a întâlnit pentru prima dată pe viitorul ei soț, Juan Carlos al Spaniei în timpul unei croaziere din 1954, organizată de părinții ei pentru membrii familiei regale din întreaga Europă.

La căsătorie, regina s-a convertit la catolicism

S-au căsătorit în 1962 la Atena, dar abia în 1969 Juan Carlos i-a succedat dictatorului Francisco Franco în funcția de șef de stat, făcând loc pentru ca Carlos și Sofía să devină rege și regină ai Spaniei. La căsătorie, regina s-a convertit de la ortodoxia greacă la catolicism și și-a schimbat numele din Sophia în Sofía.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre