Simona Ionescu / Redactor Șef

Pușcăriașii au ajuns la spital în stare gravă. Li s-a făcut rău după slujba din biserică

Pușcăriașii au ajuns la spital în stare gravă. Li s-a făcut rău după slujba din biserică
O slujbă efectuată la închisoare a degenerat într-un adevărat haos, iar o parte din pușcăriași a ajuns de urgență la spital, în stare gravă. Totul s-a întâmplat sub ochii gardienilor.

O situație bizară a avut la o închisoare, acolo unde pușcăriașii participau la o slujbă bisericească. Acestora li s-a făcut rău și au ajuns la spital în stare gravă, totul degenerând într-un haos. Întâmplarea a avut loc la închisoarea din orașul Lewes din Sussex, Marea Britanie. 

Catolicii sărbătoresc weekend-ul acesta Paștele, astfel că deținuții de la închisoarea din Lewes, Sussex, au avut parte de o slujbă bisericească în Joia Mare. Slujba de la capela închisorii s-a terminat cu mâncarea oferită pușcăriașilor, numai că totul a luat imediat o întorsătură dramatică. 

Pușcăriașii ar fi fost otrăviți în masă

Nu mai puțin de 15 deținuți, dar și câțiva gardieni, s-au îmbolnăvit pe loc după ce au mâncat ce li s-a oferit după slujbă. Toți au ajuns la spital în stare gravă, iar doi dintre ei sunt în pericol de moarte. O sursă de la închisoare a declarat că o toxiinfecție alimentară este puțin probabilă, căci îmbolnăvirea în masă a fost prea rapidă, astfel că se suspectează o otrăvire în masă. 

Incidentul este investigat, o otrăvire în masă fiind suspectată
Sursa foto: DailyMail

„Toți s-au îmbolnăvit după ce au participat la un eveniment religios la o slujbă de capelă cu mâncare la sfârșitul acesteia. Un număr semnificativ de angajați și deținuți s-au îmbolnăvit. Este fie un caz de toxiinfecție alimentară, fie un caz de otrăvire, dar s-a întâmplat mult prea repede pentru a fi vorba doar de toxiinfecție alimentară. Se pare că mâncarea pregătită în bucătărie a fost alterată“, a declarat sursa pentru DailyMail. 

Închisoarea și spitalul local, închise pe motiv de „incident major” 

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât atât închisoarea, cât și spitalul local unde au ajuns deținuții au fost închise. Ulterior, o dubă pentru incidente chimice a fost parcată în fața porților închisorii, cu marca CBRN (Chemical, Biological, Radiological, and Nuclear – trad. chimic, biologic, radiologic și nuclear). De asemenea, un cort verde de contaminare poate fi văzut în fața spitalului din Eastbourne, unde se crede că deținuții au fost duși pentru tratament.

Ambulanța i-a dus pe cei 15 la spital în stare gravă
Sursa foto: DailyMail

Pe un panou de afară scrie că spitalul este închis din cauza unui „incident major”. Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Coasta de Sud-Est a declarat pentru The Argus: „Putem confirma că participăm la un incident la HMP Lewes, care ne-a fost raportat astăzi, 28 martie, în jurul prânzului’.

Închisoarea, printre cele mai sigure din Marea Britanie 

Închisoarea din Lewes adăpostește 692 de prizonieri.
Sursa foto: DailyMail

Închisoarea HMP Lewes este clasificată ca fiind de categorie B – a doua cea mai sigură dintre cele patru categorii de închisori din Marea Britanie. Închisoarea pentru bărbați găzduiește aproximativ 692 de deținuți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre