Simona Ionescu / Redactor Șef

Hoții care și-au cerut scuze. Ce au furat e uimitor

Hoții care și-au cerut scuze. Ce au furat e uimitor
Unui gimnast i s-au furat cele mai de preț lucruri. La locuinţa sa din Sao Paulo a avut loc un jaf teribil.

Unui gimnast i s-au furat cele mai de preț lucruri. Arthur Nory este un gimnast medaliat cu bronz în proba de sol a Jocurilor Olimpice din 2016, de la Riode Janeiro. Săptămâna trecută i s-au furat 33 de medalii din locuința sa din Sao Paulo. 

A recuperat cele 33 de medalii

Comitetul olimpic brazilian (COB) a anunțat că Arthur Nory le-a recuperat între timp. El a primit rapid ajutorul poliției.

”Poliţia a recuperat medaliile lui Arthur Nory, după ce hoţii au trimis o scrisoare în care scriau că regretă fapta comisă şi chiar au curăţat medaliile”, se arată în mesajul COB postat pe reţelele de socializare.

Medaliile aruncate la gunoi

Poliţiştii au primit un telefon anonim cu informaţii privind locul în care pot fi găsite medaliile în cauză. Ele fuseseră abandonate într-un tomberon din vecinătatea  metropolei Sao Paulo.

Vinerea trecută, gimnastul brazilian a semnalat că indivizi înarmaţi au pătruns în casa lui. Acolo se afla o menajeră de 64 de ani. Au furat medaliile şi alte lucruri de mică valoare. Printre medaliile furate s-au numărat cele cucerite la Mondiale, Cupe Mondiale şi Jocurile Panamericane.

Arthur Nory, o victimă

Organizaţia Sportivă Panamericana (Panam Sports) a anunţat imediat că va înlocui medaliile câştigate de Nory la Jocurile Panamericane de la Lima 2019. 

În ciuda succeselor sale sportive, cariera gimnastului nu a fost lipsită de controverse. În 2015, gimnasta braziliană Angelo Assumpaco a dezvăluit că fost victimă a unor abuzuri rasiale din partea unor colegi, inclusiv a lui Arthur Nory, care şi-a cerut scuze şi a fost suspendat pentru 30 de zile.

Cât costau alimentele în anii de glorie ai „Micului Paris”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre