Simona Ionescu / Redactor Șef

Ieșiți din case! Evenimente de amploare în București, în acest weekend

Ieșiți din case! Evenimente de amploare în București, în acest weekend
Mereu în weekend ne întrebăm unde putem petrece niște ore de relaxare sau de distracție. Azi, în București, sunt câteva locuri unde se petrec lucruri deosebite.

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente în aer liber din România are loc la sfârșitul acestei săptămâni în centrul Capitalei. A început vineri seara, iar pe Calea Victoriei a fost o feerie, o atmosferă extrem de plăcută. Atunci a debutat cea de-a 7-a ediție a Festivalului „Spotlight”, iar tema ediției este „Geometria orașului” și reunește artiști din Franța, Austria, Ungaria și România.

În cele trei seri în care se desfășoară Festivalul internațional al luminii „Spotlight”, organizatorii se așteaptă să atragă peste 100.000 de participanți, care să admire lucrări artistice și instalații luminoase inedite, proiecții pe clădiri emblematice și montaje de tip video mapping concepute de artiști care îmbină arta contemporană cu inovația tehnologică.

Festivalul se desfășoară sub egida Primăriei Capitalei, iar Mihaela Păun, director ARCUB a făcut o declarație la Radio România Actualități despre ce se petrece pe stăzile Capitalei. „Este prima dată când proiectăm lucrarea unui artist care nu este un artist video – vorbim de Roman Tolici; este un pictor foarte cunoscut și foarte vândut și ne vom bucura de această noutate, pentru că avem, așa, cumva o combinație de artă. E o atmosferă foarte frumoasă. Veți vedea, timp de trei zile va fi feerie pe Calea Victoriei”.
Traficul rutier va fi restricționat până duminică, începând de la ora 19:00, între bulevardele Dacia și Regina Elisabeta.

Festival culinar pe șoseaua Kiseleff, sâmbătă și duminică

Atenție șoferi! Șoseaua Kiseleff este închisă circulației auto astăzi și mâine, pentru un festival culinar.

Un semimaraton care are loc duminică aduce restricții pe traseul Piața Presei Libere – Piața Alba Iulia, iar în următoarele două zile sunt modificări și în transportul public din București.

Opt linii de autobuz vor avea traseul deviat pentru desfășurarea cursei sportive „Color Run”. Restricțiile se aplică de la ora 12:00 la ora 18:00 în zona Piețelor Unirii și Alba Iulia, în zona Bibliotecii Naționale și a bulevardelor I.C. Brătianu și Mircea Vodă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre