Simona Ionescu / Redactor Șef

Imagini de groază. S-a prăbușit podul Francis Scott Key Bridge din America

Imagini de groază. S-a prăbușit podul Francis Scott Key Bridge din America
O porțiune din podul Francis Scott Key din Baltimore, SUA, s-a prăbușit după ce a fost lovit de un portcontainer, iar mai multe victime au ajuns în apă. Imaginile sunt tulburătoare.

O navă de marfă s-a ciocnit de partea centrală a structurii podului Francis Scott Key din Baltimore. Imaginile sunt șocante. Primarul spune că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare.

Nava s-a ciocnit de pod și a luat foc înainte de a se scufunda. O înregistrare video postată pe contul de socializare pare să arate cum o mare parte din podul de 2,6 km cedează, în timp ce mai multe vehicule au căzut în apă. „Toate benzile sunt închise în ambele direcții pentru un incident pe I-695 Key Bridge.

O porțiune din podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de un portcontainer

Traficul este deviat”, a postat Autoritatea de Transport din Maryland pe X. Directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din orașul Baltimore, Kevin Cartwright a declarat pentru BBC că podul a fost lovit de „un vas mare” și s-a prăbușit în râul Patapsco. Potrivit acestuia „până la șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râu, iar echipele de intervenția au început imediat să le caute.

„Eveniment cu victime în masă”

„În acest moment ne concentrăm asupra încercării de a salva și recupera aceste persoane”, a declarat Cartwright. Acesta a spus însă că este mult prea devreme pentru a ști câte persoane au fost afectate, dar a descris nenorocirea ca fiind un „eveniment cu victime în masă în curs de dezvoltare”. Cartwright susține că existau „unele încărcături sau rețineri atârnate de pod”, creând condiții nesigure și instabile și complicând operațiunea de salvare, de aceea „este o urgență gravă”.

Momentul în care nava a luat foc

Nava plecase spre capitala Sri Lanka, Colombo

Matthew West, subofițer pentru paza de coastă din Baltimore, a declarat pentru New York Times că paza de coastă a primit un raport de impact la ora 1.27, ora Europei Centrale. West a spus că Dali, un cargobot de 29 metri sub pavilion Singapore, a lovit podul, care face parte din Interstate 695.

Dali plecase din Baltimore la ora 1.00 dimineața și se îndrepta spre capitala Sri Lanka, Colombo, potrivit platformei de date maritime MarineTraffic. Primarul orașului Baltimore, Brandon M. Scott, și directorul executiv al comitatului, Johnny Olszewski Jr, au declarat că personalul de urgență se află la fața locului și că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare. Podul, care face parte din I-695, a fost construit în 1977 și traversează portul Baltimore.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre