Simona Ionescu / Redactor Șef

Împușcături la parada victoriei echipei Kansas City Chiefs la Super Bowl. Un mort și 9 răniți

Împușcături la parada victoriei echipei Kansas City Chiefs la Super Bowl. Un mort și 9 răniți
Toată presa occidentală transmite știrea bulversantă că s-au produs împușcături la parada Kansas City Chiefs Super Bowl. Primele informații transmise de agențiile de presă spun că zece focuri de armă s-au tras în Union Station unde zeci de mii de oameni se adunau pentru a-l urmări pe Travis Kelce și echipa sa sărbătorind victoria Super Bowl.

Cel puțin zece persoane au fost rănite într-un atac armat la parada Super Bowl din Kansas City Chiefs, titra în această seară Daily Mail. În schimb, ABC News, care a primit informația de la Departamentul de Pompieri, transmite că există un mort și nouă răniți.

Campionii de la Kansas City Chiefs, care au câștigat trofeul Super Bowl în weekend, sărbătoreau victoria în stradă, când mai multe focuri au izbucnit din senin.

 Poliția a evacuat rapid zona, dar după ce grupuri enorme de oameni au intrat în panică și au fugit care încotro.

Doi bărbați înarmați au deschis focul în Union Station la scurt timp după ora 15:30, la câteva secunde după ce echipa, inclusiv Travis Kelce și Patrick Mahomes, a părăsit scena.

Cei doi bărbați înarmați au fost reținuți, dar identitatea și motivul lor rămân neclare.

Rapoartele prime indică faptul că până la 10 persoane ar fi putut fi rănite, iar mai mulți copii au fost duși de urgență la Spitalul de Copii Mercy din apropiere.

Un bărbat într-un hanorac roșu a fost fotografiat fiind arestat, deși nu este clar dacă a fost unul dintre cei implicați în împușcături.

Ofițerii au evacuat străzile din jurul gării Union Station din Kansas City. Cel puțin 50 de echipaje ale serviciilor de salvare au intervenit la fața locului.

Jucătorul Drue Tranquill a declarat la X la scurt timp după împușcături: „Vă rog să vă alăturați rugăciunii mele pentru toate victimele acestui act atroce”.

„Rugați-vă ca medicii și primii respondenți să aibă mâini stabile și ca toți să răniții să fie vindecați complet”.

Informațiile s-ar putea schimba rapid pe măsură ce situația evoluează.

Foto: Profimedia Images

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre