Simona Ionescu / Redactor Șef

În România nu mai trebuie să existe cenzura presei! Clubul Român de Presă somează Guvernul să nu controleze mediul online

În România nu mai trebuie să existe cenzura presei! Clubul Român de Presă somează Guvernul să nu controleze mediul online
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, președintele Clubului Român de Presă, recent înființat, a transmis azi un comunicat de presă prin care atrage atenția că Ministerul Digitalizării, condus de Sebastian Burduja, vrea să cenzureze presa. „Cerem Guvernului să nu aprobe acest lucru!”, a somat CRP.

Cerem Guvernului să nu aprobe acest lucru!

În final, responsabilii Ministerului Digitalizării pot șterge de pe internet postările sau chiar pot bloca respectivele site-uri sau conturi.

Clubul de Presă apreciază că se pregătește o nouă formă de cenzură, de limitare brutală a dreptului cetățeanului de a fi informat și solicită Executivului să nu aprobe acest proiect de hotărâre de Guvern. În caz contrar, ne vom adresa tuturor organizațiilor internaționale care apără libertatea de expresie și vom cere membrilor noștri să instituie un boicot asupra mesajelor furnizate de Ministerul Digitalizării.

Sorin Roșca Stănescu

Comunicatul CRP a fost preluat de mai multe publicații, fie că fac parte din această asociație de breaslă, fie că nu. De exemplu, Evenimentul Zilei și Capital fac parte din Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online, dar interesele breslei sunt aceleași. Presa nu se poate întoarce la perioada comunistă, când i se punea tot felul de piedici sau i se impunea reguli ce nu aveau nicio legătură cu jurnalismul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre