Simona Ionescu / Redactor Șef

Încă o lovitură grea în lumea presei. Liviu Iancu a murit brusc, la 45 de ani

Încă o lovitură grea în lumea presei. Liviu Iancu a murit brusc, la 45 de ani
Sărbătorile de iarnă vin la pachet și cu vești triste. După numeroasele pierderi suferite de presa autohtonă pe tot parcursul acestui an, dispariția bruscă a jurnalistului economic și scriitorului Liviu Iancu a picat ca o bombă.

Anul 2020 a fost un an dificil din mai multe puncte de vedere. Pe lângă pandemia de coronavirus care a luat cu asalt planeta, lumea presei din România a suferit mai multe lovituri. Luna decembrie vine cu o știre care i-a întristat pe jurnaliștii de pretutindeni. 

Liviu Iancu, infarct la vârsta de 45 de ani

Liviu Iancu, jurnalist economic şi autor de ficțiune, a murit luni, în urma unui infarct la 45 de ani, relatează Antena 3. Liviu lucra în presă de peste 20 de ani, de-a lungul timpului trecând prin redacții precum Mediafax, Național, Business Magazin, Capital, unde a scris pe domeniile economic și turism. Jurnalistul fusese operat la inimă în urmă cu câțiva ani, fiindu-i montat un stimulator cardiac, potrivit Hotnews, Vestea tragică a venit prin intermediul unui grup dedicat vânătorilor, pasiune îmbrățișată și de Liviu Iancu, anunțată de un prieten al acestuia. 

„Din păcate, sunt nevoit să anunț o știre foarte tristă! <Războiul> dintre bracii germani și insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici și vehemenți susținători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică.

Liviu Iancu s-a născut în Găești, Dâmbovița, pe data de 8 mai 1975. El a terminat liceul Vladimir Streinu din orașul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi (Cibernetică, Transporturi şi Sociologie), însă fără să termine niciuna dintre ele. A intrat în presă la agenția Mediafax, în anul 2000. În calitate de jurnalist la Profit.ro, a publicat o serie de editoriale-poveşti, originale în peisajul presei economice româneşti, foarte apreciate de către cititori. 

„Colegul nostru Liviu Iancu, cel mai cunoscut jurnalist de turism și autor al romanului Xanax, ne-a părăsit astăzi. Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!”, a anunțat Profit.ro.

Povestirile din „Xanax“, tipărite în peste 10.000 de exemplare

Romanul său de debut se numește „Xanax“, a apărut în luna februarie 2019 și conține câteva dintre povestirile sale. Volumul respectiv avea într-o perioadă de opt luni peste 10.000 de exemplare tipărite, în mai multe tiraje, conform profit.ro.

„Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească <sala> şi nu mă supăr”, a glumit Liviu Iancu, în debutul discursului său de lansare. 

Florin Călinescu a pierdut un proces care îi schimbă viața. Vestea a primit-o de Crăciun

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre