Simona Ionescu / Redactor Șef

Incendiu violent la Cetatea Râșnov. Vizitatorii au fost evacuați

Incendiu violent la Cetatea Râșnov. Vizitatorii au fost evacuați
Un incendiu violent s-a produs dumincă după-amiază (5 iulie) pe una din laturile Cetății Râșnov, județul Brașov. Vizitatorii au fost evacuați, iar pompierii se străduiesc să stingă flăcările.

O coloană înaltă de fum a acoperit cerul la Râșnov, județul Brașov, astăzi, 5 iulie. Cetatea arde pe latura care este în renovare.

Cetatea Râșnov are o vechime de peste 600 de ani.

Incendiu violent la Cetatea Râșnov

Potrivit ISU Brașov, incendiul se manifestă la un acoperiș al unei laturi aflate în curs de restaurare. În zona respectivă nu aveau acces vizitatorii, ci doar muncitorii societății care se ocupă de restaurare, dar care astăzi sunt în timpul liber. Se intervine pentru lichidarea incendiului care se manifestă pe o suprafață de 50 mp.

Vizitatorii au fost evacuați.

S-au deplasat la fata locului 3 autospeciale cu apă și spuma, 2 autospeciale de intervenție la înăltime, 2 echipaje SMURD ale ISU Brașov.

” Incendiul se manifestă la un acoperiș al unei laturi aflate în curs de restaurare. În zona respectivă nu aveau acces vizitatorii, ci doar muncitorii societății care se ocupă de restaurare. Se intervine pentru lichidarea incendiului”, potrivit Poliției Brașov.”

Cetatea Râșnov are o vechime de peste 600 de ani

Cetatea Râșnov are o vechime de peste 600 de ani și este monument istric, foarte apreciat de turiști. Din pricina pandemiei, numărul vizitatorilor este foarte mic. În prezent, turiștii mai pot vizita în interiorul cetății și muzeul de artă feudal, în care sunt expuse arme, unelte, galerii, mobilier de epocǎ, stampe, armuri, porturi specifice secolului, diverse fotocopii ale documentelor din acea vreme. În muzeu mai sunt expuse și cateva obiecte neobisnuite secolului nostru, și anume, o mască de tortură și un jug care folosea la transportarea prizonierilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre