Simona Ionescu / Redactor Șef

Incident fără precedent la Spitalul Floreasca. Un chirurg și-a atacat colegii în timpul operației

Incident fără precedent la Spitalul Floreasca. Un chirurg și-a atacat colegii în timpul operației
Un chirurg de la Spitalul Floreasca a făcut un gest necugetat. A atacat un coleg în timp ce efectua o intervenție chirurgicală asupra unei paciente.

Un chirurg de la Spitalul Floreasca va avea de suferit pentru ce i-a făcut unui coleg, pe care l-a atacat. El a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

În timpul unei operații la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, chirurgul a început să-i înjure pe medicii din echipa operatorie. Ulterior, l-a înțepat cu electrocauterul pe un coleg medic.

I-a provocat leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii.

Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, a transmis vineri Parchetul, într-un comunicat de presă.

Incident fără precedent la spitalul Floreasca din București

Pacienta era pozitivă cu virusul hepatitei tip C

Incidentul șocant a avut loc pe data de 6 martie 2020, iar chirurgul a fost ulterior reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi și șase rezidenți. Povestea neplăcută a avut loc în timpul unei operații asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C.

Cel care a fost supărat și și-a atacat colegii este chirurgul Sorin Păun, șef de secție la Spitalul Floreasca, care a vrut să se răzbune pe medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan, informează Agerpres. După acest moment greu de înțeles, doctorița Ștefania Manolescu, cea înțepată, rezident la chirurgie în anul VI, a ajuns la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, unde a primit un tratament profilactic.

Medicul a înaintat și o plângere conducerii spitalului

„Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris aceasta în plângerea adresată spitalului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre