O femeie a căzut, joi, de pe Casa Presei Libere din Bucureşti. La locului incidentului au sosit echipaje de prim-ajutor și oameni ai legii. Medicii nu au mai putut să ajute victima, ei doar constatând decesul femeii. În cauză a fost deschisă o anchetă, pentru a stabili dacă femeia a fost victima unui accident, ori dacă aceasta a decis singură să își curme viața, aruncându-se în gol.
„Astăzi, în jurul orei 6:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 2 Poliţie a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că o femeie s-ar fi precipitat de la etajul unei clădiri situată în Sectorul 1”, transmite, joi, Biroul de presă al DGPMB.
„La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum şi echipaje de prim-ajutor, acestea din urmă constatând decesul persoanei. În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Biroul Morţi Suspecte şi Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. Trupul neînsufleţit a fost transportat la INML, în vederea efectuării necropsiei”, mai arată sursa citată.
Din informațiile PRO TV, ar fi vorba despre o femeie angajată a ANSVSA. Aceasta s-a aruncat de la etaj, din Casa Scânteii.
Cea mai înaltă clădire din București, până acum 15 ani
Casa Scânteii (cunoscută inițial drept Casa Scînteii – numele se scrie cu „î”, după modelul ortografic de inspirație sovietică, adoptat în 1953), în prezent denumită Casa Presei Libere, este situată în nordul orașului București, la intrarea în cartierul Băneasa. Numele construcției provine din denumirea ziarului Scînteia, principalul instrument de propagandă scrisă al Partidului Comunist Român.
Între anii 1956–2007, clădirea a deținut recordul de cea mai înaltă structură din capitala României și, implicit, din țară. Clădirea a fost concepută inițial sub denumirea de Complexul Casa Scânteii, fiind ridicată în 5 ani (1952–1957). Construcția era destinată publicării presei de stat și în special a ziarului Scînteia, „organ” al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român care a devenit, ulterior, Partidul Comunist Român. Antena de pe această clădire a susținut pentru o vreme, începând din 1956, emițătorul Televiziunii Române.
Sursa foto: Flikr.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook