Se îneca sub ochii tuturor! Momente teribile în bazinul olimpic de la Budapesta. Antrenoarea a sărit în apă, cu hainele pe ea

Se îneca sub ochii tuturor! Momente teribile în bazinul olimpic de la Budapesta. Antrenoarea a sărit în apă, cu hainele pe ea
O sportivă a fost la un pas de înec în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta. Este vorba de Anita Alvarez, o americancă. Aceasta nu a mai respirat după finala de înot artistic solo şi a căzut la fundul bazinului.

„Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic”, a explicat Andrea Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca. Antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes, a plonjat în bazin cu hainele pe ea, pentru a-şi salva eleva care leșinase în apă.

Îmbrăcată într-un şort şi tricou, antrenoarea a înotat până la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri medicale. „Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine”, a mai spus Fuentes. În fața spectatorilor șocați și a coechipierelor îngrijorate, sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului.

Sportiva şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe, anul trecut

Ulterior incidentului, echipa americană a transmis un comunicat de presă în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului. Antrenoarea tinerei, care este cvadruplă medaliată olimpic, a explicat la un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.

„Are apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun”, a precizat Fuentes.

Conform antrenoarei sale, Alvarez, 25 ani, şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo, menționează Eurosport.ro.

Sursa foto: Facebook / Eurosport.ro