Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil. Mama şoferului drogat de la 2 Mai a scăpat! O primă victorie în dosarul Pascu

Incredibil. Mama şoferului drogat de la 2 Mai a scăpat! O primă victorie în dosarul Pascu
A visat la această zi de când a intrat în arest. Miruna Pascu și-a împlinit dorința și a scăpat de arest. Judecătorii au decis că fi plasată în arest la domiciliu.

Mama lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, fiind sub influența drogurilor, va fi plasată în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor e definitivă.

„Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile”

„Admite contestaţia formulată de inculpata Pascu Miruna împotriva încheierii din data de 30.10.2023 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: Admite cererea de înlocuire a măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata Pascu Miruna.

În baza art. 205 alin.10 cpp rap la art 242 alin.2 şi art.221 şi urm cpp înlocuieşte măsură arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 09.11.2023-la 08.12.2023, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în alta cauză”, se arată în decizia instanţei.

Miruna Pascu e acuzată de șantaj

Miruna Pascu este acuzată că a șantajat o prietenă de-a fiului său, în dosarul în care acesta este cercetat. Oamenii legii susțin că aceasta ar fi amenințat-o pe tânără că dacă va colabora cu procurorii, va face publice informații și imagini compromițătoare cu ea. Probleme are și fostul soț al femeii, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Vlad Pascu a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai

„Fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină”, după care se urca pe acoperiş şi plângea

Vlad Pascu a început să se drogheze de la vârsta de 13 ani, iar prietena acestuia le-a spus procurorilor că „fuma cannabis, trăgea cocaină pe nas”, apoi obișnuia să se urce pe acoperiș și să plângă. „În vara anului 2020, imediat după ridicarea restricţiilor generate de pandemie, l-am cunoscut pe Vlad Pascu într-un anturaj din care mai făceau parte Rareş Ion Tudor, zis „Maru” şi mai mulţi băieţi şi fete ale căror nume nu mi le amintesc.

Știu că la acel moment Vlad Pascu se droga cu mai multe feluri de droguri, respectiv fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină, de obicei acasă la Pascu, într-o casă, pe str. Tipografilor, nr. … unde până la un punct, Vlad a locuit cu tatăl lui şi soţia acestuia, precum şi cu sora lui vitregă, iar din primăvara acestui an tatăl lui a început să se mute treptat de acasă şi să îl lase să stea singur.

„Am participat la petreceri, unde se consumau şi droguri pe care le aducea Vlad”

Din ce ştiu, partajul între părinţii lui a fost făcut în primăvara acestui an, iar mama lui Vlad i-a cedat lui Vlad dreptul ei de proprietate unei jumătăţi din casa din Tipografilor. Acest lucru îl cunosc de la Vlad. Începând cu luna martie 2023, cam de când a rămas Vlad singur în casă, ne-am întâlnit de mai multe ori la el acasă, pe str. Tipografilor, şi am participat la petreceri, unde se consumau şi droguri pe care le aducea Vlad”, este declarația pe care fata a dat-o în fața procurorilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre