Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil! Primarul Cătălin Cherecheș a fugit! Poliția îl caută pentru a-l duce la închisoare. UPDATE

Incredibil! Primarul Cătălin Cherecheș a fugit! Poliția îl caută pentru a-l duce la închisoare. UPDATE
Poliția l-a căutat pe primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș acasă, cât și la Primărie însă edilul este de negăsit. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

UPDATE. Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată. Edilul trebuia, în urma sentinței definitive, să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, Poliția a pornit în căutarea acestuia, dar nu a fost găsit nici la Primărie, nici acasă.

Un episod de tot râsul, surprins în imagini, a fost atunci când polițiștii au ajuns acasă la Cătălin Cherecheș. Unul dintre polițiști s-a grăbit să sară gardul, în timp ce un coleg a apăsat clanța porții și a intrat el și alt coleg căci poarta era deschisă.

La ușa de la intrarea în casă era deja o persoană care îi aștepta.

Acasă la primarul Cătălin Chereches, polițistul sare gardul deși poarta nu era încuiată. Captura video digi24

La această oră, primarul Cătălin Cherecheș este dat în urmărire națională.

 

Înainte de a afla sentința, primarul a făcut o declarație presei, cu ochii în lacrimi și cu nod în gât, în care spunea că e nevinovat.

O mare parte din familia lui Cherecheș e după gratii

Socrii lui Cătălin Cherecheș sunt în arest preventiv, iar soția acestuia este urmărită penal, în urma tentativei de a mitui judecătoarea care a dat sentința de condamnare în dosarul primarului din Baia Mare. Soacra lui Cherecheș ar fi promis „o părjitură” constând în 50.000 de euro pentru a-și scăpa ginerele de condamnare.

Soluția instanței

„Solutia pe scurt: 1. În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului CC şi rejudecând cauza în aceste limite:

Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani.

Pedeapsa complementară se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei principale a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

În temeiul art. 397 alin. (4) rap. la art. 2502 din C. proc. pen., Dispune menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj asupra: – autoturismului marca Porsche Cayenne S 9PA EL 22, cu seria şasiu WP1ZZZ9PZ8LA52593, cu număr de înmatriculare MM-10-VDC, proprietatea inculpatului CC, – terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, proprietatea inculpatului CC, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Dispune ca sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. 2.În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul CC împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016.

În baza art. 272 C.proc.pen., stabileşte în favoarea Baroului de Avocaţi Cluj suma de 942 lei, reprezentând onorariul cuvenit d-lui av. SO, în calitate de apărător desemnat din oficiu pentru apelantul-inculpat, sumă ce se avansează din Fondul Ministerului de Justiţie.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă apelantul-inculpat la plata în favoarea Statului Român a sumei de 17.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea Ministerului Public în apel vor rămâne în sarcina Satului Român. Definitivă.

Pronunţată azi, data de 24 noiembrie 2023, prin punerea deciziei la dispoziţia apelantului-inculpat şi procurorului prin intermediul grefei Curţii.

Document: Hotarâre 1704/2023 24.11.2023”, potrivit minutei instanței.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre