Ingredientul din cămară care face cafeaua de 10 ori mai bună. Ce spun specialiștii

Experimentele au demonstrat că un ingredient folosit zi de zi, dacă este adăugat în cafea face ca licoarea să aibă un gust fantastic. Specialiștii explică de ce.
Sarea nu dă gust doar mâncării, spun specialiștii. Când vine vorba de cafea, sarea poate reduce amărăciunea fără a diminua complexitatea naturală a băuturii. Deși zahărul și frișca pot, de asemenea, să domolească o cafea aspră, aceste două ingrediente maschează aromele în loc să le pună în valoare.
Sarea, pe de altă parte, neutralizează amărăciunea și scoate în evidență dulceața naturală a cafelei. Steven Dunn, editor senior la Cook’s Illustrated și America’s Test Kitchen, a descoperit că doar un vârf de sare adăugat în cafea reduce vizibil amărăciunea, păstrând în același timp toate aromele profunde și prăjite pe care le adorăm.
Iată și explicația simplă. Sarea blochează papilele gustative să perceapă amărăciunea, similar cu modul în care accentuează dulceața în produsele de patiserie. Dacă ați pus vreodată sare pe fructe sau ciocolată și ați observat că le-a făcut să aibă un gust și mai bun, același principiu se aplică și la cafea.
Există câteva modalități de a integra sarea în cafea, în funcție de metoda de preparare și gusturile personale.
Înainte de preparare, puteți presăra puțină sare direct pe zațul de cafea. Acest lucru funcționează foarte bine pentru cafeaua la filtru, întrucât sarea se dizolvă uniform în timpul procesului de preparare. Dacă aveți cafeaua deja preparată, adăugați un vârf mic de sare și gustați. Diferența e foarte mare.
Adăugarea unui praf de scorțișoară în cafea este o practică susținută atât de tradiție, cât și de știință. Cercetările publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că scorțișoara este bogată în antioxidanți, care pot completa proprietățile antioxidante ale cafelei.
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, scorțișoara adaugă o notă caldă, ușor dulceagă, care echilibrează aciditatea cafelei. Experții recomandă să presărați un vârf de scorțișoară măcinată direct în ceașcă, evitând excesul pentru a nu strica gustul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook