Simona Ionescu / Redactor Șef

Ingredientul din cămară care face cafeaua de 10 ori mai bună. Ce spun specialiștii

Ingredientul din cămară care face cafeaua de 10 ori mai bună. Ce spun specialiștii
V-ați obișnuit să consumați cafeaua cu zahăr sau miere, dar există un ingredient din cămară care, spun specialiștii, face cafeaua de zece ori mai bună.

Experimentele au demonstrat că un ingredient folosit zi de zi, dacă este adăugat în cafea face ca licoarea să aibă un gust fantastic. Specialiștii explică de ce.

Sarea scoate în evidență dulceața naturală a cafelei

Sarea nu dă gust doar mâncării, spun specialiștii. Când vine vorba de cafea, sarea poate reduce amărăciunea fără a diminua complexitatea naturală a băuturii. Deși zahărul și frișca pot, de asemenea, să domolească o cafea aspră, aceste două ingrediente maschează aromele în loc să le pună în valoare.

Sarea, pe de altă parte, neutralizează amărăciunea și scoate în evidență dulceața naturală a cafelei. Steven Dunn, editor senior la Cook’s Illustrated și America’s Test Kitchen, a descoperit că doar un vârf de sare adăugat în cafea reduce vizibil amărăciunea, păstrând în același timp toate aromele profunde și prăjite pe care le adorăm.

Sarea blochează papilele gustative

Ingredientul din cămară care face cafeaua de 10 ori mai bună. Ce spun specialiștii
De ce să adăugați sare în cafea

Iată și explicația simplă. Sarea blochează papilele gustative să perceapă amărăciunea, similar cu modul în care accentuează dulceața în produsele de patiserie. Dacă ați pus vreodată sare pe fructe sau ciocolată și ați observat că le-a făcut să aibă un gust și mai bun, același principiu se aplică și la cafea.

Cum să folosiți sarea în cafea

Există câteva modalități de a integra sarea în cafea, în funcție de metoda de preparare și gusturile personale.

Înainte de preparare, puteți presăra puțină sare direct pe zațul de cafea. Acest lucru funcționează foarte bine pentru cafeaua la filtru, întrucât sarea se dizolvă uniform în timpul procesului de preparare. Dacă aveți cafeaua deja preparată, adăugați un vârf mic de sare și gustați. Diferența e foarte mare.

Scorțișoara aduce beneficii antioxidante

Ingredientul din cămară care face cafeaua de 10 ori mai bună. Ce spun specialiștii
Cafeaua va avea un gust incredibil dacă veți adăuga și scorțișoară

Adăugarea unui praf de scorțișoară în cafea este o practică susținută atât de tradiție, cât și de știință. Cercetările publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că scorțișoara este bogată în antioxidanți, care pot completa proprietățile antioxidante ale cafelei.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, scorțișoara adaugă o notă caldă, ușor dulceagă, care echilibrează aciditatea cafelei. Experții recomandă să presărați un vârf de scorțișoară măcinată direct în ceașcă, evitând excesul pentru a nu strica gustul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri