Simona Ionescu / Redactor Șef

Îngropați lenjeria intimă în grădină și veți rămâne surprinși ce se va întâmpla. Cine apelează la acest obicei

Îngropați lenjeria intimă în grădină și veți rămâne surprinși ce se va întâmpla. Cine apelează la acest obicei
Vreți să verificați calitatea solului din curte? Îngropați lenjeria intimă în grădină, iar rezultatele s-ar putea să vă surprindă!

Deși există multe metode pentru a determina calitatea solului, acestea pot fi fie puțin costisitoare, fie consumatoare de timp. Există însă modalitate rapidă și simplă de a face acest lucru. Pur și simplu trebuie să îngropați lenjeria intimă în grădină.

Canadienii au dat startul

Un studiu în acest sens a fost demarat pentru prima dată de Ministerul Agriculturii din Ontario, Canada, unde testul bumbacului a fost efectuat de un specialist în gestionarea solului ca „hrană” pentru organismele din sol. În solurile cu o activitate biologică mai mare, lenjeria de bumbac s-a dezintegrat mai mult pe măsură ce organismele se hrăneau cu ea, ceea ce indică faptul că acestea erau active în sol.

De asemenea, Universitatea din Zurich și Institutul Federal de Cercetare din Elveția cercetează și investighează biodiversitatea din sol, îngropând o pereche de lenjerie intimă în pământ și promovând acest test ca fiind un test de tip „fă-o singur”. Astfel încât grădinarii și fermierii particulari să poată examina și înțelege sănătatea solului lor.

Cum se face testul

Testul este destul de simplu de făcut și de înțeles. Un chiloțel de bumbac este îngropat în pământ timp de 2 luni. După această perioadă de timp, se scoate și se examinează starea sa. Dacă este foarte degradat, acest lucru indică un număr mare de activitate microbiană, arătând că solul este bogat și sănătos, ceea ce este excelent pentru grădinărit și agricultură.

De ce să îngropați lenjerie intimă în grădină

În cazul în care lenjeria nu este degradată sau se găsește ușor „deteriorată”, aceasta indică faptul că nu există o activitate biologică prea mare în sol și că acesta nu este atât de bogat. De obicei, solul ar trebui să fie diversificat, respectiv să fie prezente ciuperci benefice, viermi bacterii și alte microorganisme utile.

Cu cât sunt mai degradate, cu atât mai bun este solul din curte

Cu cât acestea sunt mai multe, cu atât mai multă va fi activitatea lor în sol, asigurându-se că acesta este bogat și sănătos. Atunci când îngropați în pământ lenjerie intimă din bumbac, aceste ființe se hrănesc cu materialul. Urmărind nivelul de descompunere a țesăturii, puteți determina cât de sănătos și hrănit este solul dumneavoastră.

Puteți îngropa în grădină lenjerie intimă în diferite locuri suficient de adânci pentru a fi acoperite de pământ. Scoateți după două luni și analizați-le. Cu cât sunt mai degradate, cu atât mai bun este solul pe care îl aveți în curte. În mod similar, dacă aveți acasă un ghiveci mare, puteți îngropa o batistă mică de bumbac pentru a testa calitatea solului din mica dvs. grădină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre