Simona Ionescu / Redactor Șef

Întâmplare îngrozitoare. A murit de la o prăjitură Tiramisu, mâncată într-un restaurant vegan italienesc

Întâmplare îngrozitoare. A murit de la o prăjitură Tiramisu, mâncată într-un restaurant vegan italienesc
Avea numai 21 de ani și o viață întreagă în față. Mergea periodic la același restaurant cu specific vegeratian, până într-o zi, care a fost și ultima.

Întâmplarea înfiorătoare, pe scurt, este aceasta: O tânără, diagnosticată cu alergie severă la produsele lactate, a murit după doar două lingurițe de desert. Din investigațiile ulterioare a reieșit faptul că erau urme de lapte în prăjitura tiramisu servită de un restaurant italian.

Cum au decurs ultimele momente din viața tinerei

Anna Bellisario, în vârstă de 21 de ani, și iubitul ei au mers la un restaurant fast-food, la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Restaurantul, după cum se știe în regiunea respectivă din Italia, este specializat în preparate vegane, cu un meniu fără carne, ouă sau lapte.

Anna, absolventă de design vestimentar, aflată la început de drum profesional, mergea periodic la restaurant, având încredere în respectarea noțiunii vegetariene. Așa că ea nu-și făcea griji știind că alimentația vegană nu îi va face rău, chiar dacă avea alergie la ouă și lapte. Învățase să accepte, dar și să trăiască în societate, cu problema medicală pe care o avea încă de când s-a născut.

După felul principal, ea a comandat ,,un tiramisu vegan”, la desert. Potrivit iubitului ei, ea chiar a ținut personal să-i arate lista de alergeni în recipientul cu prăjitura. Fata a reușit să spună doar ,,urme de nuci”.

După doar două lingurițe de desert, Anna a simțit că este o problemă. A început să tușească, a avut o erupție cutanată și a manifestat dificultăți de respirație. S-a dus la baie, a încercat să vomite, a luat medicație de alergie, dar toate fără niciun rezultat.

Ulterior, fata și-a pierdut cunoștința. Ea a fost trasnsportată de urgență duminică, 5 februarie 2023, la Spitalul San Raffaele, cu diagnosticul de șoc anafilactic și a stat în comă timp de zece zile. Apoi, medicii au anunțat decesul.

Foto: tvmnews.mt

Acest tip de tiramisu a fost distribuit nu în unul, ci în peste 60 de restaurante

Potrivit Ministerului italian al Sănătății, citat de presa locală, desertul era un produs gata preparat, care a fost rechemat din 63 de restaurante din toată Italia.

În alte pahare tiramisu de la aceeași marcă, au fost identificate urme de proteine din lapte. Totodată, urme de ou au fost găsite și în maioneza sandwich-ului presupus vegan pe care Anna l-a avut ca fel principal de mâncare, în același restaurant.

Părinții Annei au cerut autorităților să stabilească cine este responsabil de moartea fiicei lor.

Astfel, procurorii din Milano au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă. Sunt acum oficial acuzați – proprietarul restaurantului, dar și producătorul de tiramisu. Procurorul de caz a dispus și efectuarea unei autopsii, care ar urma să aibă loc în următoarele zile.

Produsul cu numele de ”Tiramisu” a fost retras de pe piață de Ministerul Sănătății luni, 6 februarie a.c., cu motivația că există risc de îmbolnăvire sau de apariție a unor efecte secundare, în caz de consum, ca urmare a prezenței alergenilor, precum proteine din lapte, care nu sunt indicate pe etichetă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre