Simona Ionescu / Redactor Șef

Ioana Băsescu își arata fiul. Nepotul fostului președinte are un mesaj emoționant

Ioana Băsescu își arata fiul. Nepotul fostului președinte are un mesaj emoționant
Este o zi importantă, azi, cea de 1 august. Nu e vorba că începe ultima lună de vară calendaristică. Nepotul fostului președinte al României, Traian Băsescu, este implicat.

Extrem de vigilentă când vine vorba de expunerea pe rețelele sociale, Ioana Băsescu își arată fiul. Nepotul fostului președinte, Radu Băsescu Pricop are un mesaj emoționant, iar acesta a fost distribuit public, pe rețelele sociale. Pe profilul de Instagram al puștiului acesta a distribuit un clip în colaborare cu Serviciul Salvamont România.

„La mulți ani, Salvamont România! Să știți că vă apreciez foarte mult munca”, spune în mesajul său nepotul lui Traian Băsescu, pe care îl are de la fiica sa cea mare. Puștiul, despre care se știe că e un pasionat de sport, poartă un tricou din uniforma oficială a salvamontiștilor, are plete lungi, blonde, lăsate liber.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RBP (@radu_basescupricop)

Radu, fiul Ioanei Băsescu, practică mai multe suporturi. În primăvara acestui an a câștigat un concurs importat de karting. Copilul adoră motocicletele de enduro, deopotrivă, dar și sporturile nautice, așa cum se poate vedea pe profilul său de Instagram.

Nepotul fostului președinte, mesaj pentru o zi importantă

Mesajul emoționant al nepotului lui Traian Băsescu vine să marcheze o zi importantă pentru singurul serviciu de salvare montan din România. Salvamont a împlinit azi, practic, 120 de ani de existență.

Salvamont, cunoscut oficial ca Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.), este o organizație de utilitate publică ce reunește salvatorii montani din țara noastră. Aceasta se ocupă de reglementarea activităților de salvare montană și de formarea salvatorilor montani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RBP (@radu_basescupricop)

Istoria acestei structuri începe în anul 1904, când Asociația Carpatina Transilvana din Sibiu (Der Siebenbürgische Karpatenverein – S.K.V.) a ținut un curs special de prim ajutor în munți, la „Școala de călăuze”.

Reglementarea oficială a venit zeci de ani mai târziu. Mai exact, la presiunile Ing. Nicolae Grabovschi Sr. din Câmpulung Mușcel, Consiliul Național pentru Educație Fizică și Sport și Federația Româna de Turism-Alpinism a adoptat Hotărârea Nr. 140 din 1969 cu privire la prevenirea accidentelor turistice și organizarea acțiunii de salvare în munți.  

Acest document aproba înființarea echipelor Salvamont în 13 localități montane de pe teritoriul României. Totodată, Consiliile Populare au primit sarcina de a organiza echipe Salvamont în rândul cărora să fie selecționați alpiniști și schiori pe bază de voluntariat.

Sursa foto: Arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre