Simona Ionescu / Redactor Șef

Înfiorător! Trecătorii le făceau poze, dar nimeni nu a sunat la 112! Victimele au zăcut în câmp, la Constanța- Video

Înfiorător! Trecătorii le făceau poze, dar nimeni nu a sunat la 112! Victimele au zăcut în câmp, la Constanța- Video
Mai bine de opt ore au zăcut pe un câmp din Constanța pasagerii unei mașini care s-a răsturnat, deoarece trecătorii s-au mulțumit doar să pozeze și să filmeze din mers scena dezastrului, văzându-și nepăsători de drum. Nimeni nu a sunat la numărul de urgență 112 și doar o minune a făcut ca cei implicați în accident să supraviețuiască.
Situație incredbilă petrecută azi, la Constanța. Pasagerii unei mașini care s-a răsturnat, pe un câmp de la marginea Constanței, au fost lăsați să agonizeze de trecătorii nepăsatori. Nimeni nu a alertat Poliția sau Salvarea, deși persoanele erau încarcerate.
Mașina răsturnată și victimele au fost descoperite întâmplător de Poliție, deși trecătorii au fotografiat pe parcursul nopții și al dimineții scena dramatică. Sursă foto: Facebook Radu Tora

Victimele, descoperite întâmplător de Poliție!

Victimele au fost descoperite pur întâmplător de un echipaj de poliție după ce s-au târât singure din mașina răsturnată. Scena dramatică a fost relatată de regizorul de film Radu Tora care a fost singurul cetățean care a oprit să ajute. Pasagerii din autoturism fuseseră deja duse la spital, însă cei care rulau pe șosea nu vedeau decât că acolo se produsese o nenorocire.

La un pas de tragedie: mașina putea lua foc în orice moment! Video

Regizorul Radu Tora a povestit pe contul său de Facebook întâmplarea care l-a cutremurat în această dimineață:
Azi, la ieșirea din Constanța, văd în mijlocul câmpului, la vreo 30-40 de metri de șosea, o mașină răsturnată, câțiva oameni în jurul ei și în apropiere un echipaj de la Rutieră. Am întors și m-am dus să-i întorc și să-i scot in șosea, să poată incărca epava pe platforma, ceea ce am și făcut.
Dar nu despre ce băiat bun sunt eu este postarea, că am destui care pot depune mărturie că nu sunt, ci despre reacția unor oameni pe care, orice aș face, nu pot s-o înțeleg. Vă reproduc în continuare, cat pot de fidel, ce mi-a povestit politistul de la Rutieră cât mi-am pregătit șufa și ocheții să întorc mașina pe roți:
Regizorul Radu Tora
“De azi-noapte de la 3.00, de când s-a răsturnat (era deja ora 11.00 cand am oprit eu) stau oamenii ăștia aici și n-a oprit unu’ să intrebe dacă sunt răniti, sau dacă au nevoie de ceva, măcar de-o sticlă de apă. Vin, incetinesc, se uită si pleacă. Câte unii mai fac poze. N-a sunat nimeni la 112, am trecut noi pe-aici și am venit să vedem ce-i cu masina asta rasturnată în câmp. Am crezut că sunt toți morți înăuntru…”
Ascultându-l mi-a incolțit în minte si-o intrebare care cred că e de bun-simț: Pe lângă faptul că e nu doar IMORAL ci și ILEGAL să nu opresti să acorzi primul ajutor, bă, cât de animal să să fii să vezi pe cineva care încearcă să iasă dintr-o mașină răsturnată, care putea lua foc in orice secundă, și tu să te uiți la ei și să pleci mai departe..?!
Recunosc, răspunsul mă bate grav…”, a scris Tora, provocând un val amplu de reacții. 

Radu Tora e nu doar un om cu spirit civic! A fost premiat pentru filmul documentar „Acasă la Brâncuși

Filmul „Acasă la Brâncuși“, realizat de Consiliul Judeţean şi Serviciul Public al Salvamont Gorj, prin casa de producţie Sfinx Film, regizor Radu Tora, a obţinut Marele Premiu la Festivalul Internațional de film etnografic de la Zlatna. În competiţie au intrat 35 de filme din opt ţări, iar juriul condus de actorul Dorel Vişan a decis să îi acorde marele premiu al festivalului filmului de prezentare a judeţului Gorj. Producţia a fost prezentată inclusiv la târguri de turism din afara ţării, unde a fost apreciată de turişti şi touroperatori de pe mai multe continente.
Filmul „Acasă la Brâncuşi“ reuneşte principalele atracţii turistice ale judeţului Gorj, începând cu turismul de aventură şi speologic, Transalpina, Rânca, turismul monahal, meşteşugurile, tradiţiile populare, transhumanţa – scria Gazeta de Sud, în 2015.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre