Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicki Minaj, cea arestată în Olanda, a anunțat că România nu-i o țară sigură din cauza unui protest. S-a speriat de contabili sau de poliție?

Nicki Minaj, cea arestată în Olanda, a anunțat că România nu-i o țară sigură din cauza unui protest. S-a speriat de contabili sau de poliție?
Rapperița Nicki Minaj și-a anulat concertul de la SAGA Festival cu 3 ore înainte să urce pe scenă. Artista a luat decizia anunțând că echipa sa de securitate i-a spus că nu este sigur.

Nicki Minaj, vedeta arestată în luna mai în Olanda, susține că România nu este o țară sigură din cauza unui protest. Întrebarea e dacă vedeta s-a speriat de niște contabili sau de poliție, având în vedere episodul în care a fost arestată pentru posesie de droguri pe aeroportul din Amsterdam și faptul că se știa că Poliția Română a intensificat controalele și a desfășurat o întreagă campanie anti-drog la SAGA Festival.

Amintim că în luna mai, vedeta a fost arestată pe aeroportul din Amsterdam, fiind acuzată că „transporta droguri”, în timp ce călătorea de la Amsterdam la Manchester pentru următorul său spectacol din turneul Pink Friday 2, care, din cauza intervenției poliției, a fost anulat în ultimul moment.

Nicki Minaj, arestată în Olanda pentru posesie de droguri

La Amsterdam, Minaj a susținut că acel control anti drog a fost un efort intenționat pentru a o face să lipsească de la spectacolul din Manchester. Robert van Kapel, un purtător de cuvânt al Royal Netherlands Marechaussee, poliția de frontieră care se ocupă de Aeroportul Schiphol din Amsterdam a declarat la momentul respectiv presei că vedeta a fost arestată „deoarece am făcut un control la aeroportul Schiphol și am găsit droguri ușoare la ea și este ilegal să exporți droguri ușoare în Olanda”.

Așa cum știți, Minaj s-a filmat în timp ce era arestată, iar în videoclipul postat pe Instagram se poate auzi un oficial spunând că vrea să o aresteze pentru „posesie de droguri”, o acuzație pe care ea a negat-o. În bagajele ei au fost găsite mai multe joint-uri care, ulterior, au fost asumate de echipa ei de securitate. În contextul în care fiecare membru al echipei vedetei călătorește cu propriile bagaje, este cel puțin bizar ca unii dintre ei să își amestece obiectele personale cu ale ei, și cu atât mai mult substanțe interzise.

Protestul contabililor, de luni dimineață, a speriat securitatea lui Minaj

Informația pe care o avea, duminică, echipa de securitate a lui Nicki Minaj era că contabilii nemulțumiți de măsurile fiscale plănuiau un marș prin centrul Bucureștiului, luni dimineață, adică la peste 12 ore după concertul pe care vedeta ar fi trebuit să îl susțină.

Contabilii români au plănuit protestul pentru a-și arăta nemulțumirea împotriva politicilor fiscale ale statului român. Nu este clar de ce echipa lui Nicki Minaj credea că un astfel de protest al unor funcționari ar putea degenera în acte de violență care i-ar pune vedetei siguranța și integritatea în pericol.

Pe rețelele sociale fanii au reacționat imediat. Cei mai mulți i-au amintit artistei că în general protestele din România nu acumulează un număr mare de participanți, și cu atât mai mult unul al contabililor. A fost clar pentru fani că Nicki Minaj pur și simplu nu a mai vrut să vină în București.

Structurile MAI, acțiuni anti-drog la SAGA Festival

Este mai degrabă posobil ca acțiunile anti-drog ale Poliției Române să îi fi dat bătăi de cap lui Nicki Minaj, care probabil a vrut să evite un incident precum cel din Olanda din luna mai. Polițiștii au făcut controale anti-drog inclusiv la intrarea la SAGA Festival. Pentru a se asigura că nimeni nu duce droguri la SAGA Festival, încă de zilele trecute au avut loc acțiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru informarea publicului și prevenirea faptelor antisociale.

Echipe operative de Poliție, ale Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontieră,  Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și ai Inspectoratului General pentru Imigrări, au desfășurat misiuni pentru informarea cetățenilor în Gara de Nord din București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, dar și în cadrul festivalului unde ar fi trebuit să cânte Nicki Minaj.

Scopul acțiunii a fost acela de a preveni și combate faptele antisociale, a consumului de substanțe interzise și de a reduce riscul de producere a accidentelor.

Nicki Minaj susține că România nu-i o țară sigură din cauza unui protest

Duminică seara, cântăreața-compozitoare a anunțat că a decis să nu mai urce pe scena SAGA Festival pe contul ei de X (Twitter), cu numai trei ore înaintea concertului. Ea și-a informat astfel milioanele de urmăritori că nu va cânta în Europa de Est – deoarece echipa ei spune că protestele din zonă ar putea degenera în violență.

Conform TMZ.com, Nicki Minaj susține în mesajul ei că este în primul rând mamă și că trebuie să se gândească la siguranța ei pentru fiul ei și a celorlalți membri ai echipei care călătoresc cu ea – așa că pur și simplu nu poate să-și asume riscul. Minaj le mai spune fanilor ei că îi iubește și speră că vor înțelege decizia ei înainte de a adăuga că se îndreaptă înapoi spre Londra pentru a susține un spectacol mai târziu în această săptămână.

„Din preocupare pentru binele echipei mele și al meu, am fost sfătuită de echipa mea de securitate să nu călătoresc la festivalul din România în această seară din cauza îngrijorărilor legate de siguranță în legătură cu protestele din zonă. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți într-o altă ocazie. Ca mamă, trebuie să mă asigur că iau decizii bine gândite pentru a ajunge acasă la fiul meu și pentru ca echipa mea să ajungă acasă la familiile ei.

Să nu țin cont de sfaturile echipei de securitate în acest moment nu este ceea ce cred că ar trebui să fac. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijin. Sunt foarte entuziasmată să-mi văd fanii vineri la Londra pentru un alt spectacol special, la Wireless Festival”, este mesajul integral postat de Nicki Minaj pe X.

Nicki Minaj, turneu în Eruopa

După cum știți, nu este prima dată când Nicki a decis să anuleze un spectacol în ultimul moment. În urma incidentului din luna mai, legat de posesia de droguri descoperită de polițiștii de frontieră de pe aeroportul din Amsterdam, ea  nu a mai ajuns la concertul din Manchester, acesta fiind anulat.

Turneul „Pink Friday 2” continuă la Londra săptămâna aceasta. În ceea ce îi privește pe fanii din România ai rapperiței, ei vor trebui doar să aștepte până data viitoare când Nicki va veni în oraș și să spere că nu își va mai anula concertul cu câteva ore înainte.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre