Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicki Minaj nu mai vine la festivalul SAGA din București de frica protestului contabililor. E al doilea scandal

Nicki Minaj nu mai vine la festivalul SAGA din București de frica protestului contabililor. E al doilea scandal
Cântăreața americană Nicki Minaj era așteptată să cânte în această seară, în ultima zi a festivalului SAGA. La concert erau așteptați câțiva zeci de mii de oameni. Cu doar 3 ore înainte de concert, artista a anunțat pe contul ei de X (fost Twitter), că nu va mai performa la București. Artista a invocat și un motiv.

Știre de ultimă oră. Cântăreața Nicki Minaj nu va mai concerta la SAGA Festival în această seară!

Artista a făcut anunțul pe contul său oficial de pe rețeaua de socializare X.

Anunțul vine după ce, în prima zi de festival, artistul Hardwell a avut o criză de nervi pe scenă, invocând faptul că nu a fost plătit de către organizatori. Mai mult decât atât, artistul s-a enervat pe motiv că aparatura pe care o avea la dispoziție nu era una bună. După ce a reclamat toate aceste lucruri, de pe scenă, Hardwell și-a anulat concertul. 

După ce momentul a devenit viral pe rețelele sociale, organizatorii SAGA au venit cu un punct de vedere.

Organizatorii SAGA au pasat vina

„Ei bine, Hardwell, ne pare rău că Rita Ora, Sickick, Loreen și toți DJ-ii de pe alte cinci scene au ajuns să performeze în prima zi de la SAGA și tu nu. Echipamentul a venit tocmai din Olanda, la fel ca tine. Același set pare să funcționeze perfect pentru Will Sparks chiar acum. 

 

@sergiu_andronache Felicitari Saga nu l platiti pe om si dupa ii dati mixer de pe olx #saga #hardwell #techno #techhouse #festival ♬ sunet original – sergiu_andronache

Am muncit atât de mult pentru a construi SAGA de anul acesta pentru artiștii și rave-rii noștri. Am fi rezolvat orice probleme tehnice fără efort și rapid, dacă ne-ai fi lăsat și nu ai fi oprit setul atât de curând. Am făcut tot ce am putut pentru a răspunde solicitărilor tale, inclusiv plățile convenite. Ne pare rău pentru fanii tăi și ai noștri. Le-ar fi plăcut să te vadă în sfârșit cântând la București. Îți dorim numai bine!”, a fost răspunsul organizatorilor festivalului. 

Organizatorii, acuzați că nu au plătit furnizorii și artiștii 

SAGA trece printr-un adevărat scandal, după ce mai mulți furnizori, precum și artiști, au acuzat organizatorii că nu au fost plătiți, conform mai multor publicații de presă. După scandalul cu Hardwell, un alt artist a anunțat azi că nu va mai urca pe scenă. Este vorba despre artistul român NANE, care a publicat azi următorul anunț pe rețelele de socializare: 

Artistul Nane a anunțat și el că nu va mai urca pe scenă
Foto: Instagram

„Anunț importat legat de SAGA și în vederea oricărui festival care se gândește să mă mai bookuiască vreodată.

NU CÂNT PE DATORIE, PROMISIUNI, ÎNȚELEGERI ȘI (SAU) ALTE ROMÂNIȘME. 

Nu ați respectat contractul, nu ați plătit contractul, iar eu mă voi juca Fortnite tot weekendul. 

Vă pup și vă doresc distracție plăcută tuturor celor care mergeți”.

Nicki Minaj nu mai vine și invocă protestul contabililor

În urmă cu scurt timp, Nicki Minaj a publicat un mesaj pe X în care a anunțat fanii că nu mai vine în România, invocând motive de securitate. Partea care ridică întrebări este că protestul invocat de artistă, care ar fi determinat-o să se teamă, are loc abia mâine și este o acțiune organizată de contabili și economiști. În niciun caz protestul nu are loc astăzi. 

Nicki Minaj a anunțat că nu mai vine în România
Sursa foto: Captura X

„Din grijă pentru bunăstarea echipei mele și a mea, am fost sfătuită de echipa mea de securitate să nu călătoresc la festivalul din România în această seară din cauza preocupărilor de siguranță legate de protestele din zonă. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți într-o altă ocazie. Ca mamă, trebuie să mă asigur că iau decizii înțelepte pentru a ajunge acasă la fiul meu și pentru ca echipa mea să ajungă acasă la familiile lor. Să nu ascult sfatul securității în acest moment nu este ceea ce cred că ar trebui să fac. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijin.

Sunt foarte încântată să-mi văd fanii vineri în Londra pentru un alt spectacol special la Wireless Festival”, a transmis Nicki Minaj. 

Organizatorii SAGA au promovat toată ziua prezența lui Nicki Minaj 

Organizatorii SAGA au promovat pe rețelele sociale toată ziua prezența cântăreței la București. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FERE (@gabriel.feresteanu)

Gabriel Fereșteanu, Radio Host PRO FM a vorbit încă de la prânz despre posibilitatea ca aceasta să fie ultima ediție de SAGA, ținând cont de toate problemele apărute și reclamate din mai multe surse. După ce Nicki Minaj a anunțat că nu va mai concerta la București, Gabriel Fereșteanu și-a spus părerea cu privire la întreaga situație: „Cel mai probabil anul acesta sunt pe recuperare (n.r. recuperarea banilor pierduți), fiind conștienți că este ultima lor ediție”, a transmis acesta. 

Conform unei publicații , SAGA Festival este organizat de Răzvan Alexandru Pelmuș. Părinții lui Răzvan Pelmuș au deținut, de-a lungul timpului, mai multe funcții la ministere din România.

Reacția organizatorilor

 În urmă cu câteva momente, organizatorii SAGA au anunțat și ei că Nicki Minaj nu mai concertează. Aceștia au transmis că toate biletele nescanate de astăzi vor fi rambursate doritorilor.

„Veste sfâșietoare. Cu inimile grele, trebuie să anunțăm că Nicki Minaj tocmai și-a anulat spectacolul din România din cauza preocupărilor legate de bunăstarea ei și a echipei sale. „Din grijă pentru bunăstarea echipei mele și a mea, am fost sfătuită de echipa mea de securitate să nu călătoresc în România”, a spus ea. Aceasta nu are nicio legătură cu SAGA și este dincolo de puterile noastre.

Vestea ne-a lăsat pe toți devastați și știm că este o mare dezamăgire pentru voi toți, la fel cum este și pentru noi.

Toate biletele de o zi pentru duminică, care nu au fost scanate, vor fi rambursate.

Vă mulțumim pentru înțelegerea și sprijinul vostru în acest moment dificil. Apreciem răbdarea voastră și vom oferi actualizări suplimentare cât mai curând posibil”, a transmis SAGA. 

Armin van Buuren și-a prelungit reprezentația 

Ca urmare a anulării concertului lui Nicki Minaj, Armin van Buuren a anunțat pe pagina de Instagram a SAGA Festival în urmă cu câteva momente că își va prelungi reprezentația pe scenă. Armin van Buuren va urca pe scena SAGA începând cu ora 12 noaptea. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre