Interlopul cu suflet sensibil scrie acum poezii pe bandă rulantă, iar volumul a fost lansat în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale.
Numele lui Ion Clămparu apare într-un volum în care mai semnează și alți deținuți, precum și polițiști de penitenciar, dar și oameni de cultură din Aiud. Printre aceștia se numără și Rareș Vladimir Ghenoiu, fost membru al unei grupări care falsifica cărți de identitate și permise de conducere, dar și Ion Dăneasă, condamnat la 27 de ani de închisoare, în 2010, pentru o dublă crimă, potrivit „Adevărul”. Volumul cuprinde atât poeme, cât și eseuri, dar și grafică și fotografie.
A fost lansat pe 13 ianuarie
„Evenimentele dedicate Zilei Culturii Naţionale vor fi deschise vineri, 13 ianuarie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Castel Sâncrai, unde va avea loc lansarea cărţii “Liter-Art, Penitenciarul Aiud”, ediţia 2022 (Editura Napoca Star, Cluj Napoca, 2022).
Un proiect al Centrului Multicultural “Liviu Rebreanu” Aiud – Direcţie Municipală de Cultură şi al Penitenciarului Aiud – Serviciul educaţie şi asistenţă psihosocială, în parteneriat cu Asociaţia Pakiv Alba Iulia”, a anunțat Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud.
Marius Moga a susținut un recital la eveniment
Marius Moga a acceptat să cânte la acest eveniment și a susținut un recital de muzică pe versurile lui Lucian Blaga și Mihai Eminescu. Din nefericire pentru el, Clămparu nu a putut să fie prezent, pentru că este închis în regim de maximă siguranță. Cap de Porc este considerat unul dintre cei mai periculoși traficanți de carne vie din Europa.
El a primit pedepse nu doar în România ci și în Italia și Spania, care s-au contopit. În 2017, Ion Clămparu, magistrații Curții de Apel din Alba Iulia au decis ca acesta să facă 25 de ani de detenție. Interpolul l-a căutat timp de 12 ani și la un moment dat a pus pe capul său o recompense în valoare de 3.800.000 de euro.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook