Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Dichiseanu se luptă cu problemele de sănătate. Actorul a fost dus de urgență la spital

Ion Dichiseanu se luptă cu problemele de sănătate. Actorul a fost dus de urgență la spital
Ion Dichiseanu este unul dintre cei mai iubiți actori de către publicul român. El a avut numeroase roluri pe care le-a jucat cu pasiune de-a lungul timpului, dar este recunoscut adesea pentru interpretarea personajului Pierre Vaillant, din celebrul „Toate panzele sus”, regizat de Mircea Mureșan în 1976. Din păcate, maestrul trece acum prin clipe grele, din cauza unor probleme de sănătate.

Fanii marelui actor sunt extrem de îngrijorați, deoarece Ion Dichiseanu a ajuns de urgență la Spitalul Floreasca. Maestrul are o vârstă de 87 de ani și de câțiva ani se luptă cu probleme de sănătate. Acestea au legătură cu afecțiunile cardiace pe care le-a dezvoltat în ultimii ani, motiv pentru care a și fost internat de urgență.

La aflarea veștii internării au apărut zvonuri potrivit cărora Ion Dichiseanu ar fi fost infectat cu coronavirus și că starea sa de sănătate este gravă. Nimic mai fals, actorul a fost preluat de salvare întrucât a avut saturația de oxigen foarte mică. De aici și confuzia, el fiind intubat, având o insuficiență respiratorie

Actorul ar suferi de insuficiență renală și respiratorie. Dichiseanu a fost testat pentru Covid, iar rezultatul a fost negativ.

„Un veritabil dandy”

La începutul acestui an, Ion Dichiseanu i-a oferit un interviu eveniment regretatului jurnalist al EvZ, Mihnea Pătru Pârvu, dispărut prematur dintre noi.

„Are stil. Un ștaif anume. Se îmbracă precum un lord englez. A sucit mințile, la propriu, la sute de femei. Modul în care soarbe din paharul de whisky și în care pufăie din țigara de foi te întoarce în timpul în care bărbații erau bărbați și femeile doar femei. Un veritabil dandy.

Cum e să fii un june-prim la 86 de ani? Ion Dichiseanu vântură din mână de parcă ar avea în loc de degete un evantai. Râde: „Eu n-am vârstă… Am mai spus-o. Când vine o «pisicuță» să-mi ia un interviu spun că am făcut un aranjament cu Florin Piersic și ne-am aruncat «buletinele». Povestește, cu o voce baritonală, gravă, că atunci când a fost în Mexic a avut parte de o întâmplare frumoasă, semnificativă: „Un mare regizor mexican mi-a zis, în ’78, că un bărbat are trei vârste. Eu, curios… Și el zice, simplu: «Una e din acte, alta biologică și a treia e cea pe care ți-o dă femeia»”. Completează, zâmbind: „Nu știu dacă se citește, pe fața mea, ce stil de viață am dus”, se arată într-un pasaj din amplul interviu de atunci.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoția la Teatrul din Botoșani.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Multă sănătate maestre!

Geloziile lui Ilie Năstase. Cum s-a „duelat” cu un milionar pentru soția Ioana

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre