Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Țiriac, despre marea greșeală a Simonei Halep. „Păcat de ea, pentru că era extrem de talentată”

Ion Țiriac, despre marea greșeală a Simonei Halep. „Păcat de ea, pentru că era extrem de talentată”
Ion Țiriac a făcut declarații interesante despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Afaceristul spune i-a oferit ajutorul sportivei, dar s-a lovit de un refuz din partea ei.

Ion Țiriac a încercat să o sprijine pe Simona Halep în scandalul cu dopajul, doar că vedeta nu a acceptat. Iată și motivul.

Ion Țiriac a acordat recent un interviu presei din Franța și a spus lucruri neștiute despre Simona Halep și scandalul său de dopaj, după ce a ieșit pozitivă la la Roxadustat, imediat după participarea la US Open. Miliardarul spune că a încercat să o ajute pe Simona, dar aceasta a refuzat și a punctat și unde crede că a greșit sportiva.

„Nimeni nu se atinge de echipa mea, eu sunt cea care a luat suplimentul”

„Odată ce a fost testată pozitiv, a făcut o mare greșeală: ar fi trebuit să spună că pur și simplu a luat suplimentul pe care echipa i-l pregătise. În schimb, ea și-a protejat colaboratorii. Am încercat să o ajut, dar ea a spus: «Nimeni nu se atinge de echipa mea, eu sunt cea care a luat suplimentul»”, a mărturisit Țiriac.

„Nu e normal să îți asuma vina într-un astfel de caz?”

Halep a refuzat ajutorul lui Țiriac

Pe de altă parte, fostul mare tenisman susține că antrenorul Mouratoglou a așteptat mult prea mult până a recunoscut că este vinovat.

„Doar că antrenorul Patrick Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea pentru situație foarte târziu. OK, produsul era prea vechi și nu puteai anticipa că ar conține substanța dopantă, dar nu e normal să îți asumi vina într-un astfel de caz?”, a spus Țiriac pentru welovetennis.fr.

„Nu cred că va reveni la același nivel”

Suspendată pentru dopaj în 2022, lui Halep i-a fost redusă sancțiunea la 9 luni, însă aceasta făcuse deja 18 luni din pedeapsa inițială. Pentru că a pierdut atât de mult timp, Țiriac nu crede că are șanse să revină „la același nivel”.

„Simona a pierdut prea mult timp și energie cu această chestiune. Nu cred că va reveni la același nivel. Păcat de ea, pentru că era extrem de talentată și avea încă motivație”, este de părere afaceristul. Simona a revenit pe teren toamna aceasta și se pregătește pentru competiția WTA 250 din Hong Kong.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri