Simona Ionescu / Redactor Șef

IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, internat de urgență la spital. Ultimele informații despre starea de sănătate

IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, internat de urgență la spital. Ultimele informații despre starea de sănătate
Probleme mari pentru IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. A fost internat de urgență la spital, apoi transferat la o unitate spitalicească superioară, la București. Care e acum starea de sănătate.

IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a ajuns la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Acesta a suferit o fractură de rotulă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca din București, IPS Calinic urmează să fie operat în următoarele zile. „Este internat la noi. Are o fractură de rotulă. A căzut accidental. Va fi operat zilele acestea”, a afirmat medicul Bogdan Opriţa.  

„A suferit o afecțiune la piciorul stâng după slujba de sfințire a unei troițe

„În după-amiaza zilei de 2 iunie 2024, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 – Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale.

Urmare acestui incident, Ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din Municipiul Pitești, iar în urma investigațiilor primare, echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

„Înaltpreasfinția Sa mulțumește cu recunoștință, cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș”

IPS Calinic a ajuns la spital

Precizăm că starea sănătății Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate, în vederea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Înaltpreasfinția Sa mulțumește cu recunoștință, cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș, pentru profesionalism și ajutor. Precum și tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor, pentru rugăciuni și susținere”, se precizează în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul are 79 de ani și este cunoscut cu probleme cardiace. IPS Calinic, în prezent arhiepiscop al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului este și scriitor și a fost deputat din Argeș din partea FSN, în perioada 1990-1992.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre