Simona Ionescu / Redactor Șef

IPS Teodosie, de neînduplecat. Îl târăște prin tribunale pe călugărul Călin. Ce despăgubiri cere arhiepiscopul Tomisului

IPS Teodosie, de neînduplecat. Îl târăște prin tribunale pe călugărul Călin. Ce despăgubiri cere arhiepiscopul Tomisului
Tânărul Călin, călugărul care vrea să demonstreze tuturor ce se întâmplă în spatele ușilor închise din BOR, are de suferit.

Călugărul Călin a intrat în belele. După ce a vorbit lucruri grave despre IPS Teodosie, acesta a fost dat în judecată.

IPS Teodosie, de neînduplecat. Îl târăște prin tribunale pe călugărul Călin. Ce despăgubiri cere arhiepiscopul Tomisului

Potrivit informațiilor oferite de Fanatik, călugărul Călin a intrat în mari probleme. IPS Teodosie s-a supărat îngrozitor și a deschis acțiune împotriva tânărului. Mai mult, acesta va trebui să-i plătească mai marelui Constanței daune în valoare de 100.000 de euro.

Totul a început după ce Călin a spus că are în dotare nu mai puțin de 1.000 de fotografii cu fețe bisericești în ipostaze scandaloase, printre care și poze cu Teodosie. Doar că acesta nu a adus nici un fel de probe, iar acest lucru i-a afectat grav imaginea și a luat măsuri.

Ce vrea Teodosie? Ca acest personaj care spune că a absolvit Seminarul Teologic Ortodox de la Iași, promoția 2012, și Academia de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova să șteargă două postări de pe contul de socializare în care face referire la Sfinția Sa. Mai mult, IPS dorește să-și ceară scuze public și să publice decizia instanței într-un ziar de largă circulație.

Ce a spus Călin Cristian

Într-o emisiune difuzată pe Antena 3, călugărul a mărturisit că are în posesie ”peste 1.000 de fotografii” cu înalte fețe bisericești, dar nu vrea să le publice, motivând că acest lucru  ”i-ar sminti pe credincioși”. Călin s-a hotărât să scoată la iveală ce fac fețele bisericești după ce în 2013 a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în urma refuzului avansurilor sexuale care i s-au făcut de către starețul de la mănăstirea Calapodești.

Ce spune avocatul IPS Teodosie

Apărătorul IPS Teodosie este cunoscutul avocat Cuculis, care susține că tânărul ar fi fost arestat de mai multe ori pentru că a fost prins cerșind în numele bisericii. ”Este cert că pârâtul aduce atingeri foarte grave imaginii lui Petrescu Teodosie, fără a pune în discuție niciun fel de probă în susținerea acuzațiilor sale.

Dimpotrivă, sunt mai multe elemente de fapt care par să indice mai degrabă frustrarea și interesul pur personal al pârâtului în acest demers: a fost exclus din monahism, exmatriculat de două ori de la Teologie, a fost prins purtând în mod ilegal uniforma clericală și a  fost arestat de nenumărate ori sub acuzația de a fi cerșit în numele bisericii”, se arată în cererea depusă în instanță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre