Simona Ionescu / Redactor Șef

IPS Teodosie scandalizează din nou prin declarații despre concubinaj și căsătoria bărbatului cu femeia divorțată

IPS Teodosie scandalizează din nou prin declarații despre concubinaj și căsătoria bărbatului cu femeia divorțată
IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului are limba ascuțită și a făcut din nou declarații care nu sunt pe placul tuturor. În vizorul acestuia sunt acum bărbații care iau în căsătorit femei divorțate.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie lovește din nou. De data asta, Prelatul a declarat că se comite un adulter de către bărbații care se vor căsători cu o femeie care a divorțat. O idee care nu este împărtășită de alți preoți.

Persoanele care fumează nu trebuie să primească taina împărtășaniei

Și tot IPS Teodosie a vorbit la un post local de radio unde a spus că nu trebuie să primească sfânta taină a împărtășaniei cei care trăiesc în concubinaj și nici cei care fumează. Pentru că aceștia încalcă Canoanele Bisericești. Nu de aceeași părere sunt alți preoți care susțin că prin împărtășanie se renunță la lucrurile rele și oamenii se întorc la credință.

„Nu este păcat, dar este o lege”

Pe de altă parte însă, IPS Teodosie susține că orice cuplu care se cunună în biserică dar nu merge la ofițerul Stării Civile nu săvârșește un păcat. Dar că orice lege trebuie să fie respectată.

Altă declarație controversată a IPS Teodosie

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastre, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă”, este părerea Arhiepiscopului Tomisului.

„Cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârșește adulter, cum spune Mântuitorul”

În ceea ce privește un bărbat care urmează să se căsătorească cu o femeie care a mai fost căsătorită, trebuie în primul rând ca preotul să știe exact cum s-au întâmplat lucrurile între cei doi. Iar dacă femeia a fost cea care a vrut să divorțeze, atunci „cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre