Simona Ionescu / Redactor Șef

Irinel Columbeanu e la pământ. E în imposibilitatea de-ași plăti factura la energie electrică

Irinel Columbeanu e la pământ. E în imposibilitatea de-ași plăti factura la energie electrică
Fostul miliardar de la Izvorani, Irinel Columbeanu, n-a avut un final de 2022 așa cum și-ar fi dorit, pentru că a fost dat din nou în judecată.

Pentru că nu și-a plătit facturila energie electrică, așa cum prevedea contractul, Irinel Columbeanu a fost obligat să scoată bani din buzunar, suportând nu doar costurile procesului, ci și penalitățile.

Care e povestea procesului

Potrivit Hotărârii nr. 11185/2022 din 28.11.2022, pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, Enel l-a dat în judecată pe Columbeanu în ianuarie anul trecut, invocând „cerere de valoare redusă fără citarea părților”. Procesul s-a terminat înainte de Crăciun, iar fostul milionar de la Izvorani a pierdut. Drept urmare, a fost obligat să plătească atât suma datorată, adică 1.497,12 lei cât  și penalități de întârziere, în valoare de 49,8 lei.

„Prin hotărârea ce se va pronunţa se dispune obligarea pârâtului la plata sumei de sumei de 1.497,12 lei, reprezentând consum energie electrică și 49,8 lei reprezentând penalităţi de întârziere, cu cheltuieli de judecată”, se arată în hotărârea nr 11185/2022 din 28.11.2022 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București.

A mai pierdut aproape 400 de euro înainte de Revelion

Și cum o belea nu vine niciodată singură, Irinel n-a mai putut să plece nici în Marbella, să facă Revelionul alături de prietenul său. Pe lângă faptul că a început anul nou singur, a mai pierdut și aproape 400 de euro. „Îmi și pregătisem deja în bagaj papionul care scăpase nears din incendiul fostei mele case de la Izvorani.

Am sesizat însă multe alarme privind nebunia din aeroporturile din Spania. Aș fi dat-o-n bară rău de tot dacă mă riscam să mă îmbarc și-l ascultam pe amicul meu care, binevoitor, îmi trimisese o poză de acolo ca să îmi arate ce frumos era și ce pierdeam.

“Mi-a părut rău că nu am mai plecat, dar cred că am luat cea mai bună decizie”

Mi s-a sugerat să încerc la îmbarcare folosirea, în loc de a celui din Marbella, a aeroportului din Gibraltar, care e foarte aproape de Marbella, noroc că am fost pe fază și nu l-am ascultat, am preferat să nu mă îmbarc deloc decât să tot parlamentez și să mă rog de doamnele de la check-in.

Pur și simplu, în dimineața zilei când aveam avionul, nu m-am mai dus la aeroport. Mi-a părut rău că nu am mai plecat, dar cred că am luat cea mai bună decizie”, a mărturisit afaceristul pentru Playtech.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre