Simona Ionescu / Redactor Șef

Israelul atacat de Iran cu drone. Războiul din Orientul Mijlociu pare să scape de sub control

Israelul atacat de Iran cu drone. Războiul din Orientul Mijlociu pare să scape de sub control
Zeci de drone au fost văzute, sâmbătă, zburând din Iran deasupra provinciei vecine Sulaymaniya, potrivit a trei surse de securitate. Oficialii americani au confirmat atacul.

Armata israeliană este pusă în alertă maximă, cu avioane de război blocate. Civilii au intrat în buncăre. Întreaga populație e alertată.

Oficialii americani au confirmat, de asemenea, atacul, care este așteptat să lovească Israelul în jurul orei locale 2 dimineața.

Serviciul secret israelian – IDF a declarat: „Rețeaua de apărare aeriană este în alertă ridicată în același timp cu avioanele Forțelor Aeriene și navele Marinei care se află într-o misiune de a proteja cerul țării”.

IDF monitorizează toate țintele.

„Cerem publicului să adere și să urmeze instrucțiunile Comandamentului Frontului Intern și anunțurile oficiale ale IDF cu privire la această chestiune”.

Războiul din Orientul Mijlociu pare să scape de sub control

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice a anunțat tragerea a zeci de drone și rachete către teritoriile și pozițiile ocupate ale regimului sionist.

Preşedintele american Joe Biden „s-a întors în această după-amiază la Casa Albă pentru a-şi consulta echipa de securitate naţională cu privire la evenimentele din Orientul Mijlociu„, a anunţat echipa sa într-un comunicat transmis presei, fără a oferi alte detalii. În mod normal, Biden trebuia să revină duminică la Casa Albă.

Ministrul Apărării din Iran a declarat că „orice țară care își va deschide spațiul aerian sau teritoriul pentru ca Israel să atace Iranul se va confrunta cu răspunsul nostru decisiv”.

14.04.2024. Ora 1.oo.

Siria și Iordania au declarat stare de urgență.

Sunt informații că primele drone și rachete au fost trase spre Israel din Liban. Se trage și din Yemen, Irak și Iran. Postul Al Jazeera susține că s-au tras și rachete balistice.

SUA sprijină Israelul și se așteaptă o intervenție publică a președintelui Biden.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak a condamnat „în termenii cei mai fermi” „atacul nesăbuit” al Iranului împotriva Israelului, după ce oficialii de la Ierusalim au declarat că Teheranul a lansat drone spre țară. Prim-ministrul a declarat că Marea Britanie va „continua să apere securitatea Israelului și a tuturor partenerilor noștri regionali, inclusiv Iordania și Irakul” în urma escaladării regionale, scrie Daily Mail.

Știre în curs de actualizare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre