Simona Ionescu / Redactor Șef

Joe Biden i-a amintit președintelui Xi Jinping de ziua de naștere a soției sale. Există o legătură între prima doamnă a Chinei și șeful SUA  

Joe Biden i-a amintit președintelui Xi Jinping de ziua de naștere a soției sale. Există o legătură între prima doamnă a Chinei și șeful SUA  
A fi șef de stat este o muncă grea, iar viața de familie trece uneori în plan secund. Norocul președintelui Chinei pentru a nu avea probleme personale Xi Jinping, a fost chiar Joe Biden.

Din fericire pentru președintele Chinei, Xi Jinping, Joe Biden, președintele Americii și-a reamintit de ziua de naștere a soției sale. Și asta pentru că cei doi au venit pe lume în aceeași zi: 20 noiembrie.

Peng Liyuan, o soprană foarte cunoscută în China, împlinește 61 de ani pe 20 noiembrie, ziua în care Biden serbează 81 de ani. Oficialii americani au declarat că Biden, care s-a întâlnit cu Xi pentru un summit de croazieră la periferia orașului San Francisco, i-a cerut liderului chinez să îi transmită lui Peng urările de ziua de naștere.

Primul om al Chinei s-a simțit stânjenit și a mărturisit că a fost atât de ocupat cu activitatea de stat că era să uite de ziua soției. Xi i-a mulțumit lui Joe Biden și sigur s-a gândit ce cadouri să-i cumpere femeii pe care a luat-o de soție în anul 1987.

Summit „productiv”

Cei doi președinți au petrecut ziua de miercuri împreună la ceea ce Biden a spus că a fost un summit „productiv”, în care au convenit să restabilească comunicațiile între militari și să reducă tensiunile. Biden a declarat reporterilor după discuții că relația sa cu Xi este una „profundă”. „Am petrecut mai mult timp cu președintele Xi decât cu orice alt lider mondial. Deci cred că îl cunosc ca om. Îi cunosc modul de operare”, a mărturisit Joe Biden.

Președintele Chinei și frumoasa sa soție, o celebră cântăreață de operă

Soția lui Joe Biden este general maior în armată din anul 2009

Peng Liyuan, soția președintelui Chinei, este fiica lui Peng Longkun, un oficial responsabil cu afacerile culturale care a fost catalogat drept „contrarevoluționar” în timpul Revoluției Culturale. Și asta pentru că unele dintre rudele sale au servit în armata taiwaneză. Peng s-a înrolat în Armata Populară de Eliberare în 1980, când avea 18 ani, ca simplu soldat. În anul 2009, Peng, o celebră cântăreață de operă, a devenit general maior în armată. Până a devenit Primă Doamnă, era decanul Academiei de Arte din Beijing

Lucruri neștiute despre prima doamnă a Chinei

În anul 2013, Peng, a doua soție a președintelui Chinei, s-a aflat pe lista celor mai influenți 100 de oameni din lume întocmită de revista Time. Un an mai târziu, în 2014, Vanity Fair a inclus-o în lista celor mai bine îmbrăcate vedete ale anului, printre celebrități și notabilități precum Beyonce, Charlize Theron, Kerry Washington și prințesa Kate Middleton.

Tot în anul 2014, un videoclip muzical intitulat „Xi Dada o iubește pe Peng Mama” a devenit viral. Compozitorul a declarat pentru New York Times că a fost inspirat de dragostea dintre președinte și soția sa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre