Simona Ionescu / Redactor Șef

Iubitul a cerut despăgubiri pentru fata ucisă la metrou. Judecătorii i-au zis „pas”. Oare de ce?

Iubitul a cerut despăgubiri pentru fata ucisă la metrou. Judecătorii i-au zis „pas”. Oare de ce?
Alina Ciucu avea 25 de ani și visa la o viață fericită. A avut ghinionul să fie în calea unei femei care voia să ucidă. Tânăra a fost aruncată pe șinele de la metrou și a murit. Culmea e că familia nu a cerut depăgubiri, dar iubitul da.

Iubitul fetei împinse la metrou în 2017 a rămas cu buza umflată. Familia Alinei Ciucu, fata ucisă de la metrou, nu a cerut despăgubiri, dar iubitul Gabriel a spus că suferă și a cerut 100.000 de euro. Judecătorii i-au zis „pas”. Oare de ce?

Iubitul a cerut despăgubiri pentru fata ucisă la metrou

Alina Ciucu avea 25 de ani și a avut ghinionul să fie în calea unei femei care voia să ucidă. Magdalena Şerban a împins-o pe șinele de la metrou din stația Dristor, pe 12 decembrie 2017.

Magdalena Şerban a fost condamnată pe viață pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi omor calificat. După ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat.

Crima de la metrou a îngrozit toată țara, iar povestea victimei a creat și mai multă emoție. Fata era dintr-o familia săracă, de țărani olteni, dată în adopție, dar cu toate acestea a crescut foarte frumos.

Familia fetei a îngropat-o, au jelit-o, dar nu a cerut despăgubiri. În schimb, iubitul Alinei Ciucu, a cerut instanței 100.000 de euro pentru suferințele emoționale pe care le-a trăit.

Gabriel a spus că nu a depășit trauma pierderii fetei cu care urma să se căsătorească. Gabriel lucrează în prezent ca analist financiar la o societate non-bancară, scrie wowbiz.ro. A fost prezent la toate parastasele care au avut loc în satul din Gorj în care iubita lui a crescut.

Gabriel a spus că nu a depășit trauma pierderii fetei cu care urma să se căsătorească

Judecătorii i-au zis „pas”. Oare de ce?

Instanța a decis ca Magdalena Șerban să nu-i plătească nici măcar cheltuielile de judecată, deși tânărul s-a constituit parte civilă în proces.

Gabriel a cerut în primă instanță 100.000 de euro daune morale de la criminală, în timp ce Alexandra, cealaltă fată împinsă de Magdalena Șerban pe șine dar care a scăpat de moarte, 50.000 de euro. Pe fond, amândoi au primit câte 30.000 de euro, plus daune materiale pentru fata supraviețuitoare în valoare de 1.200 de lei, pentru  consilierea psihologică.

Însă, la Curtea de Apel, instanța a păstrat valoarea despăgubirilor pentru Alexandra, dar iubitul Alinei Ciucu s-a ales cu nimic. Judecătorii Curții de Apel au avut în vedere natura daunelor morale, fiind vorba exclusiv de daune morale de afecțiune care presupun o probațiune mai riguroasă a intensității suferințelor fizice.

Suferințele ”de natură sentimentală” nu pot fi cuantificate în bani- au motivat judecătorii, iar asta a dus la anularea oricăror despăgubiri pentru iubitul fetei moarte de la metrou.

Alina și Gabriel aveau o relație de circa 3 ani și urmau să se căsătorească.

Alina Ciucu avea 25 de ani și a avut ghinionul să fie în calea unei femei care voia să ucidă

Povestea fetei ucise la metrou

Magdalena Şerban a fost condamnată pe viață

Magdalena Şerban a fost condamnată pe viață pentru săvărşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi omor calificat. Alina Ciucu era un „copil exemplar” și se mutase de câțiva ani în Capitală, din localitatea gorjană Ostroveni, să își facă un viitor alături de prietenul ei.

Alina Ciucu fusese adoptată în copilărie de vecinii care locuiesc peste drum de casa familiei naturale. Mama Alinei a făcut sacrificiul de a o lăsa în grija vecinilor cu suflet mare pentru că femeia este prea săracă s-o crească singură.

Rudele au povestit că, în seara tragediei, Alina se întorcea de la muncă. Ea lucra la o multinațională. Părinţii adoptivi au susţinut-o să urmeze o facultate la Bucureşti şi să-şi găsească un loc de muncă.


Ultimele noutăți în scandalul de agresiune Laurette – Tătic. Ce povestește bărbatul

Ai visat bani mulți? Uite ce înseamnă!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre