Simona Ionescu / Redactor Șef

James Blunt a suferit de „boala marinarilor”. Ce experiențe din studenție a dezvăluit artistul

James Blunt a suferit de „boala marinarilor”. Ce experiențe din studenție a dezvăluit artistul
James Blunt a recunoscut că a contractat anterior „boala marinarului” după ce a mâncat doar pui și carne tocată, timp de opt săptămâni consecutive.

Cântărețul în vârstă de 46 de ani a declarat că decizia a luat naștere din „principii”, deoarece a fost înconjurat de vegetarieni și vegani în perioada în care era la universitate.

Cu toate acestea, decizia lui James de a deveni „carnivor” timp de două luni l-a făcut să se simtă rău și a fost diagnosticat apoi cu scorbut, o boală care rezultă din deficiență de vitamina C.

Simptomele bolii includ slăbiciune, senzație de oboseală și dureri de brațe și picioare, fiind de obicei asociată cu boala marinarilor și piraților.

Experiența din studenție a lui James Blunt

James a spus că a trecut prin această experiență în timp ce studia inginerie de fabricație aerospațială și sociologie la Universitatea din Bristol.

Vorbind în cadrul unui podcast cu Jessie Ware la Table Manners, James a spus: „Nu am locuit singur, m-am dus direct într-un apartament. Eram trei băieți într-un mic apartament în formă de L. Avea un dormitor și o cameră de zi, așa că doi băieți erau în această cameră în formă de L, cu o oglindă în colț”.

„Nu puteai să faci nimic, pentru că atunci ceilalții erau prea aproape și putau vedea tot ce făceai în camera ta, nu exista intimitate. La cursul meu de  inginerie erau 170 de bărbați și doar trei fete. Și pe partea de sociologie erau 170 de fete și doar trei băieți, dintre care toate fetele erau vegetariene sau vegane. Așa că, din principiu, am decis să devin carnivor și să trăiesc doar pe carne tocată și niște pui, poate cu ceva maioneză. Mi-a luat cam șase-opt săptămâni să devin foarte bolnav și să am nevoie de un medic care mi-a spus: Cred că ai simptomele scorbutului. El a spus că îmi lipsește cu adevărat vitamina C, așa că mi-am luat să beau suc de portocale în fiecare seară. Atunci aproape că am dezvoltat reflux de acid”, spune artistul. 

Ce este scorbutul?

Scorbutul este o afecțiune rară care se poate dezvolta dacă nu ai suficientă vitamina C în dieta ta. Vitamina C este vitală pentru organism, deoarece este necesară în producerea de colagen. Colagenul este un tip de proteine ​​găsite în multe tipuri diferite de țesut, cum ar fi pielea, vasele de sânge, oasele și cartilajul. 

Fără vitamina C, colagenul nu poate fi înlocuit și diferitele tipuri de țesut se descompun, ceea ce duce la simptomele scorbutului. Acestea includ:

Dureri musculare și articulare

Oboseală

Puncte roșii pe piele

Sângerarea gingiilor

Tratamentul pentru scorbut este relativ simplu. Acesta presupune luarea suplimentelor de vitamina C și consumul de alimente bogate în vitamina C.

Poveștiri de la James Blunt: prietenii săi, căsătoriți cu spectatoarele din timpul turneelor

În timpul chat-ului, el a dezvăluit că trei dintre membrii trupei sale s-au căsătorit cu persoane pe care le-au cunoscut în timpul concertelor.

„Trei membri ai trupei mele s-au căsătorit cu oameni din public. Uimitor, nu este incredibil? Doi din Perth, în Australia, din două tururi diferite și unul din Copenhaga. Fetei din Copenhaga i s-a spus că a fost dusă la o premieră a lui James Bond și, în mod evident, a fost devastată când a văzut semnul care spunea că James nu este Bond, ci Blunt”, spune cântărețul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre