Simona Ionescu / Redactor Șef

Jean de la Craiova a fost plătit în purcei

Jean de la Craiova a fost plătit în purcei
Simpaticul Jean de la Craiova are povești de viață pe cât de uluitoare, pe atât de simpatice. Cum a fost plătit lăutarul în purcei.

E unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți, grație vocii cu care a fost înzestrat de la Dumnezeu, dar și a farmecului său. Cum a fost plătit Jean de la Craiova în purcei.

Jean de la Craiova a fost plătit în purcei

Recent, la Antena Stars, Jean de la Craiova a povestit un moment demn de filmele de comedie. Cântărețul, care și-a dorit să devină cosmonaut sau șofer de tir, a relatat cu talentu-i binecunoscut cum a fost plătit la un concert, pe care l-a avut alături de Adrian Minune în purcei.

“Cu mulți ani în urmă, cântam cu Adrian la o nuntă. Oamenii nu au mai avut bani și ne-au dat în contul acestora, un porc. Noi nu am știut că e scroafă și însărcinată, pe deasupra. La două săptămâni, ce să vezi? A fătat purceaua 12 purcei. Adrian stătea la curte, la Ștefănești, eu la bloc.

După vreo șapte-opt ani am cântat din nou în acea comună. Eu am uitat de porcul de demult și cel care ni-l dăduse era chiar în față scenei și țipa la mine: „Aha, v-am prins unde e ăla micu?” Ăla micu era Adrian…”, a povestit hazliu, Jean de la Craiova.

A vrut să treacă în religia mozaică, dar a renunțat

Cu ceva timp în urmă, Jean de la Craiova anunțase că vrea să se convertească la religia mozaică și chiar să se mute în Israel. Ar fi putut face foarte ușor acest lucru fiind născut dintr-o mamă evreică și tată român. Dar artistul a renunțat la idee, menționând că se simte mult mai bine în postura de creștin.

“Am decis să rămân creştin ortodox. Aşa am fost botezat şi aşa am să rămân până la capăt. Mutarea mea în Israel mi-ar fi adus prea multe schimbări, pe care am decis să nu le fac. Voi rămâne alături de fraţii mei în România, dar la fel de aproape de Isus, cu care mă înrudesc într-un fel.

Fiindcă şi el a fost tot evreu, după mamă şi tată! (…) Îmi place foarte mult să merg în Israel, la locurile sfinte. Am fost de mai multe ori la Biserica Sfântului Mormânt şi, în ciuda aglomeraţiei, pot spune că m-am simţit aparte.

Nici n-am luat în calcul colcăiala de lume din jurul meu. Ultima dată când am ajuns la Ierusalim a fost acum doi ani şi aş merge în fiecare an, cel puţin o dată, dacă condiţiile ne-ar permite să facem asta!”, a precizat Jean de la Craiova, pentru Playtech.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre