Simona Ionescu / Redactor Șef

Joe Biden a spus că renunță la candidatură dacă există un motiv medical. Acum are Covid

Joe Biden a spus că renunță la candidatură dacă există un motiv medical. Acum are Covid
Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru coronavirus. În vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu simptome ușoare și a primit prima doză de medicament antiviral Paxlovid, spune medicul său. Anunțul vine după un interviu în care președintele Biden a făcut referiri la starea sa de sănătate și la recomandările unor democrați ca să se retragă din cursa prezidențială.

Președintele Joe Biden, diagnosticat cu coronavirus se află în izolare la casa sa din Rehoboth Beach, unde va avea timp să se gândească la viitorul său politic.

Biden: „Dacă am vreo afecțiune medicală care a apărut…”

Într-un interviu acordat săptămâna aceasta, Biden a spus că va renunța doar dacă medicii îi vor spune acest lucru și că există un motiv medical care face acest lucru necesar.

„Dacă am avut vreo afecțiune medicală care a apărut, dacă cineva, dacă medicii ar veni la mine și mi-ar spune, ai această problemă și acea problemă”, a declarat Biden pentru știrile BET.

Joe Biden: „Mă simt bine”

Președintele Joe Biden ridică degetul mare în timp ce se pregătește să urce la bordul Air Force One în Las Vegas pe 17 iulie 2024, după ce a fost testat pozitiv la Covid-19

Înainte de a se îmbarca în Air Force One pentru a se îndrepta către reședința sa din Delaware, Biden le-a spus reporterilor, ridicând un deget: „mă simt bine”. Biden și consilierii săi au citat în mod repetat recentele opriri pe traseul campaniei ca o demonstrație a vigorii sale în calitate de prezumtiv candidat democrat.

O încercare de a atenua neliniștile crescânde din cadrul partidului. Evenimentul de miercuri din Las Vegas, unde era așteptat să ia cuvântul la conferința anuală UnidosUS, a fost prezentat ca un exemplu al acestui angajament direct, în acest caz cu o coaliție diversă.

Cu toate acestea, evenimentul UnidosUS s-a oprit brusc la vestea că președintele a fost testat pozitiv pentru Covid-19, după o zi activă în care a participat la un interviu și s-a întâlnit cu alegătorii într-un supermarket local.

„Președintele a participat la multe evenimente, după cum știm cu toții, și tocmai a fost testat pozitiv pentru Covid”

„Tocmai am vorbit la telefon cu președintele Biden. Și mi-a împărtășit profunda sa dezamăgire că nu a putut să ni se alăture în această după-amiază.

Președintele a participat la multe evenimente, după cum știm cu toții, și tocmai a fost testat pozitiv pentru Covid”, a declarat președintele și directorul general al UnidosUS, Janet Murguía, în fața participanților. După ce Biden a întârziat o oră și jumătate la apariția sa programată pe scenă.

Președintele Joe Biden a mai avut coronavirus

Joe Biden se află în izolare la casa sa din Rehoboth Beach

Nu este clar unde și când a contractat președintele Covid-19. Dar diagnosticul brusc îl va plasa în spatele ușilor închise într-un moment în care parlamentarii democrați au cerut cu insistență să îl vadă în față.

În ceea ce privește programul lui Biden în zilele următoare și capacitatea sa de a rămâne implicat, un oficial de la Casa Albă a declarat pentru CNN că președintele a mai avut Covid-19 și a trecut prin acele perioade făcând multe apeluri video. Ceva similar ar trebui să fie de așteptat în zilele următoare, a spus oficialul.

Se pune la îndoială candidatura lui Joe Biden

O sursă de campanie a declarat separat pentru CNN că Biden va lucra de la distanță. Biden a fost la reședința sa din Rehoboth Beach, Delaware, și la sfârșitul săptămânii trecute, făcând apeluri către grupuri cheie de legislatori.

Unii dintre aceștia continuă să nutrească îngrijorări profunde cu privire la viabilitatea sa ca și candidat. Tentativa de asasinat a fostului președinte Donald Trump a părut să pună pe pauză apelurile publice pentru ca Biden să se retragă din funcția de prezumtiv candidat al partidului.

Dar acestea au revenit în momentul în care Biden a ieșit din nou în campanie săptămâna aceasta. Cu doar câteva ore înainte ca Casa Albă să anunțe diagnosticul de Covid-19 al lui Biden, reprezentantul Californiei Adam Schiff, candidat la Senat, a devenit cel mai important ales democrat care i-a cerut public președintelui să se retragă din cursă.

Vicepreședintele Kamala Harris va participa la un eveniment de campanie în Carolina de Nord

Va mai candida Joe Biden la funcția de președinte al Americii?

În ciuda diagnosticului lui Biden, vicepreședintele Kamala Harris urma să își mențină apariția de joi la un eveniment de campanie în Fayetteville, Carolina de Nord, așa cum a fost planificat, a declarat miercuri seara un membru al administrației.

Biden, care a fost văzut fără mască miercuri înainte de a urca la bordul Air Force One, a purtat una în mașină și altă mască la bordul avionului spre Delaware, a declarat un oficial al Casei Albe.

Ce simptomatologie a prezentat Biden

Biden a avut „simptome respiratorii superioare, inclusiv rinoree (nas care curge) și tuse neproductivă, cu o stare generală de rău. -a simțit bine pentru primul său eveniment al zilei.

Dar având în vedere că nu se simțea mai bine, a fost efectuat un test la punctul de îngrijire pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive pentru virusul COVID-19”, se arată într-o notă a medicului său furnizată de secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Președintele a fost testat pentru prima dată pozitiv pentru Covid-19 în iulie 2022 și a suferit un al doilea caz, așa-numitul „rebound ”, în zilele următoare.

Biden a primit mai multe injecții de rapel cu vaccinul Covid-19, cea mai recentă în septembrie 2023, potrivit unei note a medicului său. Statisticile arată că săptămâna trecută în America a existat o creștere cu 23,5% a vizitelor la spital pentru coronavirus, comparativ cu săptămâna precedentă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre