Simona Ionescu / Redactor Șef

Joe Biden susține că niște canibali i-au mâncat unchiul. Trump l-a taxat imediat

Joe Biden susține că niște canibali i-au mâncat unchiul. Trump l-a taxat imediat
Președintele american Joe Biden a povestit că avionul unchiului său a fost doborât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial deasupra Noii Guinee, o zonă cunoscută pentru canibali, informează CNN.

Președintele Joe Biden a împărtășit o poveste personală despre unchiul său în timpul vizitei sale recente la un memorial de război din Scranton, Pennsylvania. Acesta susține că avionul unchiului său ar fi fost doborât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial deasupra Noii Guinee, o zonă cunoscută pentru existența canibalilor.

Corpul unchiului nu ar fi fost găsit niciodată

Președintele Biden i-a adus un omagiu unchiului său, Ambrose Finnegan, al cărui corp nu a fost găsit niciodată și care, potrivit lui Biden, a fost mâncat de canibali.

„Unchiul meu, Ambrose, i se spunea Bosie, membru al Corpului Aerian al Armatei, înainte de apariția Forțelor Aeriene, a zburat cu acele avioane monomotor de recunoaștere deasupra zonelor de război. Și a fost doborât în Noua Guinee și nu i-au găsit niciodată cadavrul, pentru că în acea parte a Noii Guinee erau mulți canibali, pe bune”, a mărturisit președintele, potrivit CNN.

„Din motive necunoscute, acest avion a fost forțat să amerizeze în ocean în largul coastei de nord a Noii Guinee”

Cu toate acestea, relatarea lui Joe Biden cu privire la moartea unchiului său este diferită de cea publicată de Defense POW/MIA Accounting Agency. Potrivit raportului acestora, „Din motive necunoscute, acest avion a fost forțat să amerizeze în ocean în largul coastei de nord a Noii Guinee. Ambele motoare au cedat la joasă altitudine, iar botul avionului a lovit puternic apa”. Raportul a adăugat că o echipă de căutare aeriană nu a găsit nicio urmă a aeronavei dispărute sau a membrilor echipajului pierduți.

„El nu a fost asociat cu nicio rămășiță recuperată din zonă după război și este încă de negăsit”

Joe Biden, povestiri despre unchiul său

„Sublocotenentul Ambrose J. Finnegan a intrat în Forțele Aeriene ale Armatei SUA din Pennsylvania și a servit în cadrul Cartierului General, Forța a V-a Aeriană. El era pasagerul acestui Havoc atunci când a fost pierdut. El nu a fost asociat cu nicio rămășiță recuperată din zonă după război și este încă de negăsit. Astăzi, sublocotenentul Finnegan este comemorat pe zidurile celor dispăruți din Cimitirul american din Manila, în Filipine”, se arată în raport.

Donald Trump l-a taxat rapid pe președintele Biden

„Dar da…aşa este Joe…”, l-a ironizat fostul preşedinte Donald Trump pe contul său oficial de campanie de pe X (ex-Twitter), după ce a auzit povestea contracandidatului Joe Biden.

Secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat pentru CNN că președintele Biden „este mândru de serviciul în uniformă al unchiului său, care și-a pierdut viața când avionul militar în care se afla s-a prăbușit în Pacific după ce a decolat în apropiere de Noua Guinee”. A subliniat că președintele a vrut să aducă un omagiu soldaţilor şi foştilor combatanţi.

„Președintele a subliniat povestea unchiului său în timp ce a prezentat argumentele pentru onorarea <<angajamentului nostru sacru de a-i echipa pe cei pe care îi trimitem la război și de a avea grijă de ei și de familiile lor atunci când se întorc acasă>>, în timp ce a reiterat că ultimul lucru pe care îl reprezintă veteranii americani sunt <<fraieri>> sau <<ratați>>”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre