Simona Ionescu / Redactor Șef

Jurnalista Simona Ionescu, la Gala Premiilor Capital. „Am format o echipă foarte puternică a cărei voce a continuat să existe”

Jurnalista Simona Ionescu, la Gala Premiilor Capital. „Am format o echipă foarte puternică a cărei voce a continuat să existe”
Ziua de 13 decembrie a fost pentru binecunoscuta jurnalistă Simona Ionescu una cu noroc. Nume cu rezonanță în presa româneasca, redactorul-șef al platformei media evz.ro, a fost premiată de revista Capital în cadrul Galei din decembrie 2023.

Pentru jurnalista Simona Ionescu, Moș Crăciun a venit mai devreme cu un cadou binemeritat. A primit un premiu din partea revistei Capital în cadrul Galei organizate la sfârșit de an.

Din anul 1990 de când și-a început cariera, Simona Ionescu a ajutat ca cea mai bună informație să iasă în lume și s-a simțit mereu norocoasă că are asemenea meserie. Iar cei care au lucrat sub „mâna” jurnalistei, binecuvântați că au putut face parte din echipă. Pentru că de la Simona Ionescu înveți că jurnalismul nu e bibelou de porțelan. Meritele i-au fost încununate pe 13 decembrie cu un premiu care a emoționat-o.

„Mă bucur că suntem citiți, mă bucur că putem face lucruri corecte și oneste”

„Astăzi este 13 și nu suntem într-o zi cu ghinion, cel puțin noi cei de la Evenimentul Zilei și Capital și invitații. Suntem într-o seară excelentă unde serbăm excelența. Mulțumesc foarte mult prietenilor mei, Dan Andronic și Mirel Curea care mi-au fost nu numai colegi în acești mulți-mulți ani, dar și prieteni care m-au ajutat în momentul în care am avut mare nevoie. Mă bucur că suntem citiți, mă bucur că putem face lucruri corecte și oneste.

„Mulțumesc domnului Cristoiu că a avut încredere în noi și a plecat la un drum când nu ni să dădeau foarte multe șanse”

Trecerea mea prin cele două ziare bulevaldiere – Libertatea și Click! – a venit în momentul în care politica și niște interese de grup nu mi-au mai permis să mă dezvolt foarte bine ca jurnalist de investigație. Atunci am ales cele două ziare și am reușit să fac performanță acolo. Mă bucur că m-am întors în 2012 alături de Dan Andronic și am format o echipă foarte puternică a cărei voce a continuat să existe.

Jurnalista care nu obosește niciodată, Simona Ionescu

Mulțumesc domnului Cristoiu că a avut încredere în noi și am plecat la un drum când nu ni să dădeau foarte multe șanse. Mulțumesc familiei mele care m-a suportat în tot acest timp. Mulțumesc foarte mult că ați venit aici, mulțumesc pentru premiu”, a declarat Simona Ionescu, redactor-șef al platformei evz.ro, în cadrul Galei Premiilor Capital 2023.

Cine e Simona Ionescu

Jurnalistul Simona Ionescu și-a început cariera în anul 1990. A  câștigat un concurs pentru un post de reporter pentru cotidianul „Tineretul Liber”, iar în anul 1993, Simona Ionescu ajunge să ocupe funcția de redactor-șef adjunct la ziarul „Evenimentul Zilei”, chiar sub directoratul lui Ion Cristoiu, fondatorul gazetei.

Cinci ani mai târziu, alături de un fost coleg din gașca EVZ, Adrian Halpert, pune bazele unui nou proiect în materie de presă, a ceea ce urma să devină mai târziu „Libertatea”, un cotidian de mare succes și astăzi. Simona Ionescu, alături de Adrian Halpert și Cristi Stancu, face parte din prima echipă de la tabloidul Click!, proiect media înființat în anul 2006 în cadrul Adevărul Holding.

A urmat apoi o cale caritabilă, dar îmbinată tot cu pasiunea și activitatea pentru presă. De la 1 octombrie 2009 și până în mai 2012, Simona Ionescu a fost directorul de proiect al unei campanii umanitare unice la acel moment în branșă, intitulată „Din inimă pentru copii”.  A implementat apoi proiectul caritabil la ziarul Libertatea, cu titlul „Ajută copiii!” și, în același timp, a devenit redactor-șef adjunct la „Evenimentul zilei”. Iar din data de 15 ianuarie 2013, Simona Ionescu este redactorul-șef al EVZ.

Publicația „Rețete și vedete”, de aproape patru ani preferata românilor

Cu trei ani și jumătate în urmă, românii au descoperit o nouă publicație online: „Rețete și vedete”, care poartă amprenta Simonei Ionescu. Un site care se respectă și-și respectă cititorii, care găsesc în paginile acestuia tot ce au nevoie. De la știri mondene, la cele mai importante informații ale momentului, știri despre vedete și celebrități din toate domeniile, de la showbiz la teatru, film, educație, medicină, precum și cele mai delicioase rețete pentru întreaga familie, dar și cele mai interesante exclusivități. Iar pentru 2024, „Rețete și vedete” promite surprize pentru cititori.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre