Simona Ionescu / Redactor Șef

Kanye West a ajuns materie de studiu, la facultate. Unde se întâmplă această premieră absolută

Kanye West a ajuns materie de studiu, la facultate. Unde se întâmplă această premieră absolută
Cu piesele sale care cuceresc topurile, candidatura sa în cursa pentru președinție și un simț al măreției mai mare decât în viață, era doar o chestiune de timp până când Kanye West să fie studiat oficial. Iar acest lucru se întâmplă chiar acum, în Montreal.

Universitatea Concordia din Montreal oferă un curs inedit despre Kanye West, iar profesorul care îl va susține tocmai și-a anunțat studenții că se pot „înscrie acum”. Cursul despre Kanye West e o premieră mondială, având în  vedere subiectul – o vedetă internațională în plină ascensiune, cu probleme de comportament și o viață tumultoasă, în viață. Noutatea e și că acest curs îi este dedicat exclusiv cântărețului Kanye West.

Universitatea Concordia acceptă în prezent studenți la acest curs,  care va fi predat de profesorul Yassin Alsalman, cunoscut și sub numele său de scenă, Narcy (foto).

Profesorul este, totodată, și rapper, autor și actor irakian-canadian. În prezent, locuiește în Montreal, Quebec. Următorul său album va fi lansat în premieră în curând, primul single, Iraqafella, urmând să fie lansat azi, 18 martie.

Curs despre geniul Kanye West

Cursul se numește „Kanye vs. Ye: Genius by Design”, și se va concentra pe tot ceea ce înseamnă Kanye West.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IRAQAFELLA (@narcynarce)

„Ascultați, în 2013 mi s-a oferit ocazia și binecuvântarea de a preda la Universitatea Concordia, a scris Alsalman pe Instagram. De-a lungul anilor, am crescut clasa de la 40 de studenți la 200 pe semestru, ne-am mutat într-un auditoriu. Vreau să aduc ceva nou și proaspăt pentru studenți. O oportunitate de a aduce mai mulți invitați uimitori la universitate și de a discuta despre lume prin prisma unuia dintre cei mai influenți artiști ai generației noastre”.

Acesta nu este primul curs axat pe un muzician pe care Alsalman l-a oferit – dar poate fi cel mai ambițios, scrie Mtlblog.com. Cursul va fi o scufundare adâncă în  însăși existența lui Kanye West, incluzând teme care apar în conversațiile despre controversatul artist. „Este vorba despre comunitate, creativitate, responsabilitate, răspundere, faimă și sănătate mintală, vise și coșmaruri – și, mai ales, autoactualizare”.

Kanye West, diagnosticat ca fiind bipolar, știe să profite de acest lucru

Kanye West a fost, până săptămâna trecută, soțul lui Kim Kardashian, cu care are patru copii. Vedeta Instagramului a intentat divorțul. La începutul anului trecut, Kanye a încercat în repetate moduri să o recucerească. Printre altele și-a luat o vilă  peste drum de conacul ei, și i-a trimis un camion plin cu trandafiri roșii, de Ziua Îndrăgostiților.

De ce și-a tras Kanye West ciorapul peste față

Dar,  peste toate acestea, profită de diagnosticul pe care l-a primit – acela că suferă de tulburare bipolară – și se manifestă public față de actualul iubit al fostei sale soții, comediantul Pete Davidson. Ultimul schimb de replici dintre ei a fost făcut public, zilele trecute.

Despre Kanye West care a decis să își schimbe numele public în Ye, se știe că a vrut să devină președintele Americii, apoi și-a jignit încă soția Kim Kardashian public cu remarci misogine. Despre el s-a spus că ar fi plătit-o scump pe Anna Wintour  ca să îl ajute în promovarea stilului și a pieselor vestimentare pe care le-a lansat.

Și, nu în ultimul rând, amintim că după separarea de fosta soție, deși declara că o vrea înapoi, și îi lăsa mesaje în care îi cerea acest lucru, a apărut în compania mai multor femei, pe care le-a ales să semene cât mai mult fizic cu Kim, și chiar le-a cerut să se îmbrace în ținute pe care și fosta soție le avea în garderobă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre