Simona Ionescu / Redactor Șef

Katie Price, acuzată că a promovat o escrocherie cu criptomonede pe pagina ei socială

Katie Price, acuzată că a promovat o escrocherie cu criptomonede pe pagina ei socială
S-a întâmplat și la englezi ce s-a întâmplat și în România. Rețeta e aproape aceeași. Un escroc se folosește de o vedetă-influencer.

Acum, în jurul lui Katie Price este un mare scandal. Jurnaliștii de la The Sun au făcut o investigație și au cotactat părțile implicate. Escrocherie e fără dubii, dar numărul victimelor nu este încă cunoscut.

O asistentă medicală, în vârstă de 40 de ani,  angajată la un spital din Anglia, a reclamat că a fost înșelată de un individ pe nume „Josh”, recomandat de vedeta Katie Price pe pagina ei de Instagram. Asistenta poartă nume asemănător – Kate și spune că era o mare admiratoare a modelului care avea 2,6 milioane de urmăritori pe pagina ei de Instagram.

Asistenta a povestit cum a intrat în acestă afacere-escrocherie.  Modelul Katie Price (43 de ani) a scris pe Instagram Stories despre un prieten al ei care dezvoltă o afacere cu criptomonede prin care oricine își poate mări veniturile. L-a lăudat pe acest „Josh Chandler”, îndemnându-i pe alții să-și investească banii pentru a obține un „venit sigur”.

„Hei, prieteni, vreau să vă spun despre un prieten de-al meu numit Josh. E uimitor în ceea ce face. Și poate ați auzit despre el sau l-ați văzut pe alte site-uri media, dacă sunteți interesat în asigurarea unui nou venit, în condiții de siguranță . . . „. Așa suna mesajul postat de Katie Price care a făcut-o pe Kate să investească bani.

„Josh” i-a garantat 1.250 de lire sterline dacă transferă 100 de lire. Ea a trimis banii și apoi i s-a spus să plătească o „taxă de eliberare” de £ 725. Doar așa ar primi peste £ 4,000.

Kate spune că și-a pierdut aproape tot salariul de 1.140 de lire pe lună. Ea a raportat înșelătoria la poliția anti-fraudă și spune că cel puțin alte cinci persoane ar fi fost păcălite, scrie The Sun.

Jurnaliștii englezi au contactat-o și pe vedetă. Au obținut doar un răspuns din partea echipei lui Katie Price, care le-a spus că vedeta nu știa că e o înșelătorie și că ea însăși a fost înșelată. Purtătoarea ei de cuvânt a recunoscut că vedeta a beneficiat financiar, dar a spus că nu avea nicio idee că „Josh” nu este cinstit, iar afacerea nu e legală. Echipa ei de management investighează.

Banca a atenționat-o pe asistentă că poate fi înșelată

Într-un schimb inițial de mesaje, asistentei Kate i s-a cerut să dea detaliile bancare, data nașterii și copia permisului de conducere pentru a deschide un cont pe crypto.com. Apoi Kate a fost rugată în mod repetat să transfere sume din ce în ce mai mari.

Asistenta a povestit jurnaliștilor că a primit o averitizare din partea băncii ei, unde își avea contul. Dar a avut prea mare încredere în Katie Price și a dorit să-și mărească veniturile fiindcă are un băiețel de 4 ani.

„Banca mea, Lloyds, chiar m-a sunat pentru a semnala că se pare ca activitatea este frauduloasă, dar, din nou, pentru că Katie Price a aprobat-o, le-am spus că este ceva autentic. În cel puțin două ocazii, Katie a scris pe Instagram Stories pentru a-l lăuda pe Chandler, îndemnându-i pe alții să-și investească banii pentru a obține un „venit sigur”.

Banca Lloyds investighează, dar funcționarii cred că nu vor putea recupera cei 825 de lire ale lui Kate.

La un moment dat, în mesajele văzute de The Sun, Kate i-a cerut lui „Josh” să promită că nu este o înșelătorie, adăugând „pentru că voi muri altfel”. Iar el răspunde: „Katie Price nu promovează frauda.”

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre