Simona Ionescu / Redactor Șef

Kera Calița, doamna cu pălării, călcată de poliție. Percheziții de amploare într-un dosar de spălare de bani

Kera Calița, doamna cu pălării, călcată de poliție. Percheziții de amploare într-un dosar de spălare de bani
Miercuri dimineață au avut loc percheziții de amploare în Capitală și nu numai. Un număr de 30 de locații sunt luate la purecat de polițiști.

Kera Calița, doamna cu pălării se pare că a fost călcată de poliție, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Polițiștii din Capitală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 30 de mandate de percheziții.

„Se întâmplă în această dimineaţă. Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 22 şi, respectiv, 8 mandate de percheziţii domiciliare. Se efectuează în cauze privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, precizează Poliţia Capitalei.

Astfel, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Bacău. Sunt și 26 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniile achiziţiilor de produse textile şi a legumelor şi fructelor.

Autoritățile anunță că este vorba despre un prejudiciu imens. Prejudiciul la bugetul statului ar fi de peste 3 milioane de lei. Persoanele reținute astăzi vor fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, conform unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, citat de Evenimentul Zilei.

Descinderi la conacul Aurorei Nicolau

Una dintre cele mai controversate patroane de restaurant din Capitală, Aurora Nicolau, cunoscută drept Kera Calița, a ajuns și ea în vizorul oamenilor legii. Vedeta, care trăiește într-un adevărat conac este vizată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Imediat ce această informație a ajuns în spațiul public, Kera Calița, contactată de reporterii Antena Stars, a avut și o primă reacție în ceea privește apariția numelui ei în anchetă. „Nu știu despre ce este vorba”, a spus Kera Calița.

Kera Calița, doamna cu pălării, călcată de poliție

Kera Caliţa are o casă de poveste. Cei care i-au trecut pragul povestesc că au avut senzația că s-ar fi oprit timpul în loc. Astfel, ei au putut vedea toate bogățiile României. „Tot ce este aici se întâmplă în spatele unei scene ale locantei mele. Este pregătirea înaintea poveştilor, înaintea expoziţiilor culinare şi gastronomice”, a declarat Aurora Nicolau la emisiunea Răi da’ Buni.
Supranumită „jupâneasa”, aceasta a reuşit să strângă, printre altele, și o colecţie de 309 pălării deosebite. Multe din ele datează de pe vremea voievozilor.

Sursa foto: Instagram

„M-a apucat un dor nebun de…”. Adela Popescu a mărturisit că ceva îi lipsește teribil

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre